Ziare.com

Ce oferte iti propun furnizorii de electricitate daca inca nu ti-ai schimbat contractul

de Paul Barbu, Redactor
Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 00:02

   

Ce oferte iti propun furnizorii de electricitate daca inca nu ti-ai schimbat contractul
Pentru ca o buna parte dintre romani sunt inca nehotarati cu privire la care furnizor de energie are cea mai buna oferta pentru ei, o parte dintre companii deja au venit cu discounturi care mai de care "mai atragatoare".


Pe acest principiu, Enel ofera clientilor sai din Capitala si din regiunea Muntenia Sud o reducere de 3,5% la pretul energiei din serviciul universal, precum si discounturi de 7,5% pentru consumatorii din Dobrogea si de 10,5% pentru locuitorii din Banat, pana la mijlocul acestui an.

"In urma aprobarii Ordinului nr. 5/2021 de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, Enel Energie si Enel Energie Muntenia le ofera clientilor casnici aflati in piata serviciului universal preturi reduse, valabile pana cand acestia aleg o oferta pe piata concurentiala, dar nu mai tarziu de sfarsitul lunii iunie 2021", a anuntat compania.

Preturile pentru piata de serviciu universal sunt 0,367 lei pe kWh pentru Banat, 0,356 lei pe kWh pentru Dobrogea si 0,340 lei pe kWh pentru Muntenia Sud.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Cea mai mica oferta a Enel, fara abonament, este 0,329 lei pe kWh, prin urmare reducerile sunt de 10,5% pentru Banat, 7,5% pentru Dobrogea si 3,5% pentru regiunea Muntenia Sud, care include Capitala.

Clientii companiei vor putea decide daca opteaza pentru una dintre ofertele disponibile pe piata libera sau daca raman pe piata serviciului universal.

O reducere de 2 leiFurnizorul de energie CEZ va reduce cu un ban pe kWh, pana la mijlocul acestui an, pretul energiei pentru consumatorii casnici care nu si-au schimbat contractul si au ramas in piata de serviciu universal. Adica, daca ati ramas pe serviciul universal si consumati pe luna undeva la 200 de kWh, atunci aveti o reducere de doi lei.

Astfel, daca pretul de serviciu universal al CEZ este de 0,3415 lei pe kWh, iar oferta standard fara abonament CEZ Rezidential este de 0,3315 lei pe kWh, discountul oferit este de un ban pe kWh.

"CEZ Vanzare a decis sa ofere tuturor clientilor sai casnici aflati in regim de Serviciu Universal o reducere fata de tariful aferent Serviciului Universal valabil de la 1 ianuarie 2021. Clientii casnici aflati inca in regim de Serviciu Universal vor primi in perioada imediat urmatoare o informare despre stadiul si modificarile procesului de liberalizare, precum si 3 oferte (CEZ Rezidential - cea mai mica oferta concurentiala CEZ Vanzare - fara abonament inclus, CEZ Eficient Standard - oferta concurentiala CEZ Vanzare - cu abonament inclus si oferta pentru Serviciul Universal)" a anuntat compania zilele trecute.

Contractarea ofertei concurentiale va putea fi efectuata fara vizite la Centrele de Relatii cu Clientii CEZ Vanzare prin completarea si transmiterea formularului de selectie la cez_crc@cez.ro, iar o copie a noului contract de energie se va trimite clientului, prin canalul de comunicare ales.

Ofertele transmise vor fi insotite de un formular de selectie. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea si trimiterea acestuia catre furnizor reprezinta acordul clientului pentru contractare.

Toti clientii casnici CEZ Vanzare in regim de Serviciu Universal vor beneficia in perioada ianuarie - iunie 2021 de o reducere fata de pretul aferent serviciului universal, chiar daca nu au ales o oferta. Daca pana la data de 30 iunie 2021, clientii nu au optat pentru o oferta in regim concurential, acestora li se va aplica tariful standard de serviciu universal.

Vineri, 22 ianuarie, compania CEZ Vanzare a decis sa ofere tuturor clientilor sai casnici aflati in regim de Serviciu Universal o reducere fata de tariful aferent Serviciului Universal valabil de la 1 ianuarie 2021, iar acestia vor primi in perioada imediat urmatoare o informare despre stadiul si modificarile procesului de liberalizare, precum si trei oferte.

Cele trei oferte sunt CEZ Rezidential - cea mai mica oferta concurentiala CEZ Vanzare - fara abonament inclus, CEZ Eficient Standard - oferta concurentiala CEZ Vanzare - cu abonament inclus, precum si oferta pentru Serviciul Universal. Ofertele transmise vor fi insotite de un formular de selectie. Completarea formularului cu bifarea ofertei acceptate, semnarea si trimiterea acestuia catre furnizor reprezinta acordul clientului pentru contractare.

E.ON Energie este si mai "generoasa"Si E.ON Energie Romania a anuntat ca va acorda o reducere comerciala clientilor companiei care, dupa data de 1 ianuarie 2021, nu au optat pentru incheierea unui contract concurential pentru serviciul de furnizare a energiei electrice.

In cazul E.ON, pretul de serviciu universal este de 0,340 lei pe kWh, iar oferta fara abonament pe piata concurentiala este 0,339 lei pe kWh, asadar reducerea va fi de o zecime de ban.

"Reducerea va fi egala cu diferenta dintre pretul serviciului universal si pretul din oferta concurentiala pe care compania o va transmite in saptamanile urmatoare clientilor sai. Perioada pentru care se va aplica aceasta reducere este de la 1 ianuarie 2021 si pana la momentul la care clientii au incheiat un nou contract concurential, dar nu mai tarziu de data de 30 iunie 2020", spun reprezentantii companiei.

Celor care inca nu au ales o oferta de pe piata concurentiala, E.ON le va asigura in continuare serviciul de furnizare a energiei electrice in baza contractului actual, la pretul din oferta de serviciu universal, valabil pentru 12 luni, de 0,340 lei/kWh, respectiv 0,56338 lei/kWh (cu tarifele reglementate de transport, distributie si servicii de sistem incluse).
In acest pret nu sunt incluse tarifele pentru certificate verzi, contributie pentru cogenerarea de inalta eficienta, TVA si acciza.

De unde atata "generozitate"?ANRE a emis un ordin, la mijlocul acestei saptamani, potrivit caruia clientii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai buna oferta, fara abonament, si vor putea beneficia de o reducere comerciala care sa acopere diferenta dintre pretul din oferta de serviciu universal aplicabila in primul semestru al anului 2021 si pretul din oferta concurentiala cu valoarea cea mai mica.

CITESTE SI:Sinecurile de la ANRE. Fabuloasele salarii ale politrucilor care "s-au jucat" cu preturile la energie electrica si la gaze

Ce furnizori de electricitate vin cu cele mai mici oferte. Analiza comparativa realizata pe site-ul ANRE
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39415 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Generozitatea

... furnizorilor este coplesitoare! Lasand la o parte ca Moldova este marginalizata din nou, desi, la asemenea "generoxitate" nu prea e nimic de pierdut...

 

ziare.com e praf. azi le-a expirat certificatul.

browserul chrome blocheaza accesul la site “Net::ERR_CERT_DATE_INVALID".

how to fix it:
chrome://flags/
Allow invalid certificates for resources loaded from localhost. ENABLED

..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Căpușe

Alți Păduchi,ploșnițe,căpușe care sug din energia ceaușistă.
Bravo ! Națiune!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor