Opt zile pe plajele din strainatate, intre 300 si 1.200 euro

Duminica, 08 Iunie 2008, ora 13:36
1860 citiri
Opt zile pe plajele din strainatate, intre 300 si 1.200 euro

Romanii pot petrece sapte sau opt zile de vacanta pe litoralul din Turcia, Grecia sau Spania cu chartere care costa 300 - 1.200 de euro, in functie de categoria hotelului, exceptie facand Bulgaria, unde sapte nopti de cazare costa intre 77 si circa 330 euro la hoteluri de trei, patru si cinci stele.

Potrivit informatiilor oferite de agentiile de turism, preturile pachetelor charter cresc in functie de perioada verii in care turistul alege sa viziteze statiunea. Astfel, preturile pot creste si cu 300 de euro pe pachet in luna iulie, fata de luna iunie, incepand sa scada treptat pe masura ce se apropie toamna. De asemenea, preturile pachetelor charter cresc in functie de confortul dorit si de mesele incluse.

Pentru Turcia, in oferta Paralela 45, exista pachete charter catre Antalya, Belek si Lara-Kundu. Astfel, sapte nopti de cazare in Antalya costa intre 422 si 700 euro de persoana, in Belek intre 600 si peste 1.000 de euro, iar in Lara Kundu preturile oscileaza intre 500 si peste 700 de euro.

Potrivit datelor Marshal Turism, un pachet charter catre Portugalia, de sapte nopti, costa intre 419 si 1.215 euro de persoana, in hoteluri de trei, patru si cinci stele.

In oferta agentiei se afla si litoralul bulgaresc. Preturile incep de la 11 euro de persoana si ajung la 47 de euro de persoana, pentru o noapte, in hoteluri de trei, patru si cinci stele.

In ceea ce priveste Spania, in oferta agentiei de turism J'Info Tours, preturile unui sejur charter de sase nopti se cifreza intre 560 si peste 970 de euro de persoana in insulele Tenerife. Hotelurile din oferta au intre trei si cinci stele.

O alta destinatie calduroasa charter oferita de J'Info Tours este Grecia. Oferta include si hoteluri de doua stele, pe langa cele de trei, patru si cinci stele. Tarifele pentru un sejur de sase nopti sunt cuprinse intre 347 si 724 de euro in insula Creta si intre 336 si 1.310 euro in Rhodos.

Potrivit datelor centralizate de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), de Paste si 1 Mai, romanii au cheltuit 11 de milioane lei pentru petrecerea vacantelor intr-o zona turistica din tara, numarul turistilor care au ales ofertele de turism intern fiind de aproape patru ori mai mare decat cel al turistilor care au ales strainatatea.

Romanii care au ales sa plece in strainatate in perioada mentionata au cheltuit cu 3,8 milioane de euro mai putin decat cei care si-au petrecut zilele libere in tara, conform statisticii FPTR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#romani, #vacanta, #preturi, #strainatate, #sejur , #stiri economice