Parlamentul l-a votat pe Gabriel Gradinescu in functia de vicepresedinte al ASF

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 21:08
2344 citiri
Parlamentul l-a votat pe Gabriel Gradinescu in functia de vicepresedinte al ASF
Foto: Facebook/ Asociatia pentru Supraveghere Financiara

Plenul Reunit al Parlamentului a votat, luni, numirea lui Gabriel Gradinescu, in functia de vicepresedinte, membru executiv, in sectorul instrumentelor si investitiilor financiare al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiare (ASF).

Gradinescu Gabriel a fost candidatul propus de Comisiile de specialitate comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru ocuparea functiei de vicepresedinte - membru executiv - in sectorul instrumentelor si investitiilor financiare al Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiare. Au fost exprimate 197 voturi pentru si 74 contra.

De asemenea, plenul reunit al Parlamentului a votat si numirea lui Ioan Georghe Tara ca membru neexecutiv al aceluiasi Consiliu. Au fost exprimate 199 voturi pentru si 72 impotriva.

Gabriel Gradinescu a fost ales, pe 4 decembrie, in functia de vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiare (ASF), responsabil cu piata de capital. Acesta a primit 28 de voturi, alte 20 de voturi au fost contra si unul dintre membrii comisiilor s-a abtinut.

Pentru aceasta functie s-au inscris opt candidati, dar au participat la audieri sase.

Audierile au avut loc in cadrul unei sedinte comune a Comisiei pentru buget, finante si banci, a Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor si a Comisiilor similare ale Senatului.

"Stim ca domnul Gradinescu are jocurile facute. Va rog, nu ne luati pe toti de prosti", a spus Ioan Cupsa, deputatul PNL, la inceputul audierilor.

Audierile si votul de marti s-au facut dupa ce functia de vicepresedinte al ASF, responsabil cu piata de capital, a ramas vacanta. La data de 15 noiembrie, deputatul PSD Marius Bota a demisionat din aceasta functie. El fusese ales in aceasta functie cu doar o zi inainte, odata cu ceilalti membrii ai Consiliului ASF.

La alegerile din data de 14 noiembrie, Gabriel Gradinescu, care o experienta de peste 25 de ani in domeniul bancar, a fost ales membru neexecutiv in Consiliul ASF.

Alti candidatii inscrisi in cursa pentru acest post si care au participat la audieri sunt: Vicentiu Constantinoiu, responsabil Piete Reglementate in cadrul ASF, Sectorul Instrumente si Investitii Financiare - Directia Supraveghere si Control, din cadrul Serviciului Control Entitati Reglementate;

Adrian Mitroi, conferentiar universitar, expert in economie comportamentala, membru in CA al Fondului de Garantare al Asiguratilor si a Santierului Naval 2 Mai Mangalia, membru in Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, precum si membru in Consiliul Stiintific al Institutului de Studii Financiare;

Claudia Catalina Sava, directorul Directiei Supraveghere si Control pentru piata de capital in cadrul ASF;

Catalin Mancas, director general adjunct si membru in Consiliul de Administratie al SSIF BRK Financial Group;

Ioan Gheorghe Tara, profesor universitar la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Oradea.

Pentru aceasta functie s-au mai inscris, dar nu au participat la audieri:

Andrei-Liviu Stamatian, prim-vicepresedinte al CEC Bank;

Mircea Oancea, fost presedinte CSSPP si actual director general al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private (FGDSPP) .

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Gabriel Gradinescu vicepresedinte ASF, #Gabriel Gradinescu ASF , #stiri economice