Ziare.com

Patronatele: Romania va ramane 1-2 ani in criza, in lipsa masurilor concrete

Luni, 29 Martie 2010, ora 13:40

   

Patronatele: Romania va ramane 1-2 ani in criza, in lipsa masurilor concrete
Romania risca sa ramana inca unul sau doi ani in criza, in lipsa unor masuri concrete de relansare economica, spune Ioan Coraci, presedintele asociatiei patronale UGIR-1903.

Romania ar putea pierde oportunitatile relansarii economice la nivel global, daca nu se iau masuri de sustinere a investitiilor publice sau private, sustine Coraci, potrivit Mediafax.

Patronatele avertizeaza ca statul datoreaza mediului privat aproape 1,5 miliarde de euro, ceea ce face ca lipsa de lichiditati din economie sa creeze probleme in mediul privat.

In plus, se cere simplificarea si revizuirea regimului fiscal privind amoritzarea rezervelor si stimularea dezvoltarii IMM-urilor prin acordrea de facilitati fiscale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 637 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"...Patronatele avertizeaza... ". Dar la tribunal de ce nu mergeti ?!?

Masurile de sustinere costa statul... Vrei sa faci afaceri sau, dupa 20 de ani de la revolutie nu esista firme viabile... toate fiind cu cacula in mana la usa statului ?

Cat despre firmele mici... Studiile demonstreaza ca nici alea mijlocii sau mari nu rezista... Cele mici n-au sanse prea mari.

Daca solicitati ca Statul se implice... care sunt sugestiile, in ce sectoare/domenii credeti Dvs ca ar trebui sa faca acest lucru ? Si ce costuri/performante/eficienta vor avea investitiile/interventiile intr-un domeniu sau altul intr-un orizont de timp mai apropiat sau mai indepartat ?

Din 1990 batem pasul pe loc... Patronii sunt saraci... Statul da cu o mana si ia cu 3... Economia publica e varza... Invatamantul, economistii, finantistii, patronii, rectorii si doctoranzii din Romania au vre-un plan, vre-o strategie concreta, cu cifre si persoane, angajamente publice, etc, etc... ? De ce nu discutati la o masa rotunda posibilele variante... ?

Sunt curios: Oare de pe planeta Marte credeti ca nu se vede tot la fel ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor