Ziare.com

Patronii avertizeaza: greul crizei de abia vine

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 07:28

   

Patronii avertizeaza: greul crizei de abia vine
Reprezentantii patronilor din Asociatia Oamenilor de Afaceri sunt convinsi ca varful crizei nu a trecut, drept urmare concedierile vor continua, salariile vor fi in continuare inghetate sau chiar diminuate.

"Dupa parerea noastra, va fi mai rau. (...) Firmele, economia reala, a trebuit sa opreasca productia, sa scada salariile sa trimita oameni acasa. Daca nu se iau masuri concrete, situatia va fi mult mai grea. Imaginati-va ca fiecare dintre cele 700.000 de firme da afara un singur angajat. Asta inseamna 700.000 de someri", a declarat pentru Gandul Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

52% dintre companiile mari au facut concedieri, in timp ce doar 24% dintre companiile medii, cu 10 -49 de angajati au recurs la aceasta metoda si 23% dintre companiile mici cu 3-9 angajati.

"Numarul organizatiilor care au blocat orice crestere salariala difera in functie de marimea acestora, astfel ca 33% dintre companiile mari au inghetat salariile pentru acest an, 23% dintre cele cu 10-49 angajati si 42% dintre cele cu 3-9 angajati", se arata intr-un studiu realizat de compania de cercetare de piata Mercury Research.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Papura Voda

Daca sunt 3 milioane de angajati ,la firme, atunci avem ceva mai mult de 4 angajati pe firma.Deci daca se da unul afara din ficare firma, se reduce personalul cu 25%.Angajati sunt mai multi dar sunt bugetari si ei cer si primesc mariri de salar pe sama celor care vor fi dati afar.

 

Nu chiar

Bugetarii primesc salariu pentru munca, nu pe seama altora. Si sunt si ei dati afara, stati linistit. Asa, si pensionarii, de ce sa mai faca umbra pamantului, ca si ei primesc bani de pe urma altora, nu?
Poate ca nu e bine sa cadem in extreme.

niste ametiti, RUSINE

daca reprezentantii patronilor n-au inteles pana acum cat de grava e aceasta criza ,e foarte GRAV. Eu zic sa va dati DEMISIA. Daca auzi ca vine o criza ar trebui sa realizezi ce impact si ce efecte produce........si eu care credeam ca ei sunt cei mai buni

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor