Patru banci, amendate de Protectia Consumatorilor

Sambata, 06 Iunie 2009, ora 12:30
2185 citiri
Patru banci, amendate de Protectia Consumatorilor

Protectia Consumatorilor a amendat patru banci cu 65.000 de lei, in urma unui control cerut de Comisia Europeana.

In total au fost controlate 18 institutii de credit in legatura cu comisioanele percepute la platile in euro in strainatate, care ar trebui sa fie egale cu cele din interiorul tarii, relateaza Cotidianul.

"Au fost gasite cinci banci cu abateri de la regulament, din 18 verificate pana in prezent, dar una a primit doar un avertisment, in timp ce restul au fost amendate cu 65.000 de lei", au declarat vineri, reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Comisia Europeana a solicitat Romaniei, la inceputul acestui an, sa verifice, prin intermediul ANPC, daca bancile romanesti incalca Regulamentul Comisiei Europene 2560/2001 privind platile transfrontaliere.

Conform unei hotarari aprobate de Guvern in octombrie 2008, care asigura cadrul legal pentru aplicarea Regulamentului CE, institutiile financiare pot primi amenzi cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei daca, pentru transferurile in moneda europeana de cel mult 50.000 de euro, percep comisioane mai mari pentru platile efectuate catre un alt stat din UE decat cele impuse pentru platile efectuate in tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#ANPC banci amendate, #controale banci ANPC , #stiri economice