Piata criptomonedelor a sarit de 2 trilioane de dolari. Ce a favorizat aceasta crestere

de Paul Barbu , Redactor
Marti, 06 Aprilie 2021, ora 16:46

   

Piata criptomonedelor a sarit de 2 trilioane de dolari. Ce a favorizat aceasta crestere
Piata criptomonedelor a ajuns sa depaseasca 2 trilioane de dolari, adica de 8 ori mai mare decat PIB-ul Romaniei in 2019, care trecuse cu putin de 250 de miliarde de dolari. Pragul de 2 trilioane de dolari a fost depasit chiar ieri, fiind ajutat extrem de mult de cresterea impresionanta a Bitcoin si Ethereum.

In momentul de fata cele doua criptomonede au valori de 58.000 de dolari si respectiv de peste 2.120 de dolari. Recordul vine la numai 3 luni, dupa ce intreaga piata a depasit pragul de 1 trilion de dolari in data de 7 ianuarie, cand Bitcoinul era numai 33.000 de dolari.
Facem legatura cu Bitcoinul pentru ca aceasta este moneda dominanta din piata, ea capitalizand peste 1,1 trilioane de dolari, deci mai bine de jumtatate din tot ce inseamna valoare criptomonedelor care se tranzactioneaza la nivel mondial.

In ultimele luni, mai multe companii, care au ales sa investeasca masiv in principalele monede valutare, au ridicat acest prag. Mai mult, acestea au avut si sustinerea companiilor din domeniul financiar, cele precum Visa saiu Paypal care au ales sa ofere diferite servicii de suport pentru criptomonede.

Bitcoin, valoareaza peste jumtate din intreaga piataDe asemenea, in 2021, Bitcoin s-a lovit de corectii pe termen scurt, dar cu toate acestea a reusit sa ramana in mod active si constant peste suma de 50.000 de dolari pentru mai bine de o luna. Moneda dominanta a avut parte si de o volatilitate mult mai scazuta decat criptomonedele alternative, fapt care a functionat ca mecanism de preventie pentru Ethereum si restul criptomonedelor impotriva devalorizarii.

De fapt, potrivit analistilor de la Coin Telegraph, volatilitatea Bitcoin este la cel mai scazut nivel din noiembrie pana acum, in conditiile in care in ultimele zile, criptomoneda si-a consolidate pozitia intre 55.000 si 60.000 de dolari.

In acelasi timp, si Ethereum s-a raliat si a spart pragul de 2.000 de dolari, acum fiind undeva la peste 2.100 de dolari.

Potrivit Investing.com, Bitcoin are o capitalizare de 1,1 trilioane, apoi pe locul doi, la mare distanta se afla Ethereum cu o capitalizare de 244 de miliarde de dolari, urmata de BInance cu 59 de miliarde, XRP si Thether cu 45 si 43 de miliarde de dolari.

Astfel ca, primele 5 criptomonede au 75% din intreaga capitalizare a monedelor virtual de pe planeta.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3084 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Rafalle
rank 5
2021
Daca petreceti 5 minute si cititi ce scrie despre Binance pe wiki, vi se face rau !
Cum eposibil totusi doar lansarea Binance sa coste 35 de milioane de dolari ?
Vorbim de o firma care jongleaza cu 100 de miliarde de dolari si nu exista nici un control asupra ei !
Sa va mai spun ca e o "opera cooperativa" israel/platile - china/software ?
RexMundi
rank 5
serios ?
china nu are treaba ,astia au interzis monezile virtuale la ei... evreii de pe wall street ,da... si dupa aceea zic ce are lumea cu ei .
Costique
rank 5
Prost nu-i cine cere...
...ci cel care da.
Teoretic banii ăștia virtuali sunt salvarea bogaților care au găsit ceva care nu este controlabil de guverne. Si cand Marco polo le-a spus europenilor de banii de hartie toți au fost siderați. Problema este ca daca brusc nimeni nu vrea sa mai dea nici un ban pe Bitcoin, toți banii bagați in el sunt pierduți. Pentru ca au cumpărat ceva ce nu exista, ca un certificat volatil intr-o banca care nu exista. Deci valoarea Bitcoin-ului este exact măsura șubrezeniei economiei capitaliste si cum valoarea cerește, arata cata incredere au deținătorii de dolari in dolar si alte monede. Dar daca nu mai da nimeni ceva pe ele...adio. Ca si valoarea tablourilor, depinde cați bani are cel ce vrea sa-l cumpere si cat de nevoie de bani are cel ce il are...dar daca vine asteroidul, valoarea Bitcoin si a tablourilor devine 0 - ZERO, o cutie de conserve v-a valora mai mult...
N.Octavian
rank 2
@Costique cel priceput la toate si nimic
Te trag bine boii si bagi adanc plugul in aratura. La cat de grandios aberezi, s-ar putea spune ca ari cu asteroidul. Unde ai auzit tu de "certificat volatil", "v-a" sau "cereste" nici nu are rost sa te mai intreb...

Nu valoarea intrinseca a unei monede Fiat sau fiduciare conteaza(prin definitie nu are), ci valoarea ei ca mijloc de schimb. Acelasi principiu este valabil si in cazul criptomonedelor cu diferenta ca sunt sustinute de comunitati nestatale in loc de entitati statale sau suprastatale ca in cazul dolarului sau a monedei euro.

Intoarce-te la troc si schimba capra cu oaia la gura pesterii in asteptarea asteroidului daca asa te simti tu confortabil dar societatile moderne nu pot functiona fara bani - de hartie, surogate monetare, electronici, virtuali s.a.m.d. - fiecare tip serveste mai bine anumite nevoi.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor