Piata criptomonedelor a sarit de 2 trilioane de dolari. Ce a favorizat aceasta crestere

Autor: Paul Barbu - Redactor
Marti, 06 Aprilie 2021, ora 16:46
3598 citiri
Piata criptomonedelor a sarit de 2 trilioane de dolari. Ce a favorizat aceasta crestere
Foto: Pixabay.com

Piata criptomonedelor a ajuns sa depaseasca 2 trilioane de dolari, adica de 8 ori mai mare decat PIB-ul Romaniei in 2019, care trecuse cu putin de 250 de miliarde de dolari. Pragul de 2 trilioane de dolari a fost depasit chiar ieri, fiind ajutat extrem de mult de cresterea impresionanta a Bitcoin si Ethereum.

In momentul de fata cele doua criptomonede au valori de 58.000 de dolari si respectiv de peste 2.120 de dolari. Recordul vine la numai 3 luni, dupa ce intreaga piata a depasit pragul de 1 trilion de dolari in data de 7 ianuarie, cand Bitcoinul era numai 33.000 de dolari.

Facem legatura cu Bitcoinul pentru ca aceasta este moneda dominanta din piata, ea capitalizand peste 1,1 trilioane de dolari, deci mai bine de jumtatate din tot ce inseamna valoare criptomonedelor care se tranzactioneaza la nivel mondial.

In ultimele luni, mai multe companii, care au ales sa investeasca masiv in principalele monede valutare, au ridicat acest prag. Mai mult, acestea au avut si sustinerea companiilor din domeniul financiar, cele precum Visa saiu Paypal care au ales sa ofere diferite servicii de suport pentru criptomonede.

Bitcoin, valoareaza peste jumtate din intreaga piata

De asemenea, in 2021, Bitcoin s-a lovit de corectii pe termen scurt, dar cu toate acestea a reusit sa ramana in mod active si constant peste suma de 50.000 de dolari pentru mai bine de o luna. Moneda dominanta a avut parte si de o volatilitate mult mai scazuta decat criptomonedele alternative, fapt care a functionat ca mecanism de preventie pentru Ethereum si restul criptomonedelor impotriva devalorizarii.

De fapt, potrivit analistilor de la Coin Telegraph, volatilitatea Bitcoin este la cel mai scazut nivel din noiembrie pana acum, in conditiile in care in ultimele zile, criptomoneda si-a consolidate pozitia intre 55.000 si 60.000 de dolari.

In acelasi timp, si Ethereum s-a raliat si a spart pragul de 2.000 de dolari, acum fiind undeva la peste 2.100 de dolari.

Potrivit Investing.com, Bitcoin are o capitalizare de 1,1 trilioane, apoi pe locul doi, la mare distanta se afla Ethereum cu o capitalizare de 244 de miliarde de dolari, urmata de BInance cu 59 de miliarde, XRP si Thether cu 45 si 43 de miliarde de dolari.

Astfel ca, primele 5 criptomonede au 75% din intreaga capitalizare a monedelor virtual de pe planeta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Piata criptomonedelor, #Bitcoin, #ethereum , #stiri economice