Piata imobiliara, analizata de Consiliul Concurentei

Miercuri, 09 Aprilie 2008, ora 15:36
1296 citiri
Piata imobiliara, analizata de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei va efectua o analiza de cunoastere a pietei imobiliare si a serviciilor conexe trazactiilor imobiliare, informeaza institutia. Aceasta modalitate de investigare a unui intreg domeniu din economie reprezinta echivalentul "anchetelor sectoriale" utilizate de Comisia Europeana.

Pentru a realiza analiza, Consiliul Concurentei cheama persoanele fizice sau juridice interesate sau potential afectate sa comunice informatiile de care dispun in legatura cu activitatea de tranzactionare a bunurilor imobiliare.

"Demersul Consiliului Concurentei (CC) are ca obiective principale analizarea structurii pietei si a mecanismelor in baza carora functioneaza aceasta, identificarea si corectarea eventualelor disfunctionalitati de natura anticoncurentiala pe pietele serviciilor conexe tranzactiilor imobiliare, precum si stimularea transparentei pe aceasta piata prin informarea opiniei publice in legatura cu concluziile raportului de investigatie", a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

Reprezentantii institutiei mai spun ca in conformitate cu estimarile pietei, bunurile imobiliare reprezinta intre jumatate si doua treimi din averea totala a majoritatii economiilor europene.

In plus, potrivit presedintelui Consiliului Concurentei cea mai importanta tranzactie financiara pe care un consumator obisnuit o va efectua in decursul vietii sale o reprezinta vanzarea/cumpararea unei locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
#Consiliul, #Concurentei, #analiza, #Piata , #stiri economice