Planul de salvare a industriei auto ridica pretul petrolului

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 11:39
1297 citiri
Planul de salvare a industriei auto ridica pretul petrolului

Pretul petrolului a inregistrat, joi, o usoara crestere la bursele electronice din Asia, sustinut in principal de adoptarea planului de salvare a industriei auto din Statele Unite, de catre Camera Reprezentantilor.

Pretul petrolului "light sweet" cu livrare in ianuarie a crescut cu 26 centi, la 43,78 dolari/baril, fata de 43,52 dolari/baril la inchiderea sedintei de miercuri, de la New York. Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a crescut cu 10 centi, la 42,50 dolari/baril, informeaza AFP.

In Statele Unite, Camera Reprezentantilor a adoptat "Proiectul de lege privind finantarea si restructurarea industriei auto", dupa o lunga zi de negocieri, ce s-a incheiat cu un text de compromis intre Casa Alba si majoritatea democrata. Republicanii au votat masiv impotriva proiectului.

Proiectul de lege permite deblocarea rapida a pana la 14 miliarde dolari, pentru sprijinirea General Motors si Chrysler, care au avertizat ca ar putea intra in faliment, pana la sfarsitul anului. Ford, al treilea producator auto american, a anuntat ca nu intampina probleme de lichiditate, pe termen scurt.

Initial, GM, Chrysler si Ford Motor Co au solicitat ajutor guvernamental de 34 miliarde dolari, suma fiind cu aproape o treime mai mare fata de programul Departamentului Energiei, de 25 miliarde dolari, finantat de Casa Alba pentru sprijinirea productiei de vehicule eficiente energetic.

Totodata, pretul petrolului a fost sustinut de posibilitatea ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sa coboare nivelul productiei in cadrul intrunirii de saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#cotatii petrol, #crestere pret petrol, #criza financiara, #plan salvare industrie , #stiri economice