Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Posta Romana pregateste concedieri. Sunt vizati 300 de angajati TESA din sediul central si personal administrativ din teritoriu

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 20:08
3358 citiri
Posta Romana pregateste concedieri. Sunt vizati 300 de angajati TESA din sediul central si personal administrativ din teritoriu
Foto: Facebook/ Posta Romana

Posta Romana vrea sa-si reduca numarul de angajati. Ar putea pleca acasa 21% din angajatii TESA (Tehnic, Economic si Socio-Administrativ) din sediul central si 13% din personalul administrativ din teritoriu.

Directorul general al Postei, Horia Grigorescu, a declarat ca aproape 300 de angajati ar putea parasi compania, atat prin plecari voluntare, cat si prin concedieri colective.

Acestia ar urma sa primeasca pana la 12 salarii compensatorii. In urma unei astfel de masuri, Posta Romana isi va reduce cheltuielile de personal cu 18 milioane de lei, relateaza Digi 24.

Pana la 26 februarie 2021 toti sefii de directii si departamente din Posta trebuie sa faca o analiza si sa propuna posturile care vor fi desfiintate. Asta reiese dintr-o adresa interna semnata de directorul general, Horia Grigorescu.

"Pana la data de 26 februarie 2021, urmeaza sa realizati o analiza a activitatii desfasurate in cadrul structurii pe care o conduceti, in raport de volumul efectiv al activitatii, corelat cu repartizarea specifica, in urma careia veti depune la Directia resurse Umane o lista care sa cuprinda, evidentiate separat, denumirea si numarul de posturi vacante din categoria personal functional-administrativ si personal de conducere, precum si denumirea si numarul de posturi ocupate din categoria personal functional-administrativ si personal de conducere, pe care le propuneti spre desfiintare", se arata in documentul citat si care a fost publicat pe Facebook.

Posta Romana are peste 24.500 de angajati

Horia Grigorescu spune ca a trimis doua astfel de adrese. Una a vizat aparatul administrativ din sediul central al Postei, iar alta catre cele 8 regionale si 42 de oficii postale.

Ar urma sa fie desfiintate 21% din posturile din aparatul TESA de la nivel central si 13% din posturile din aparatul administrativ din teritoriu. In total, 300 de oameni ar putea pleca acasa.

"Vorbim despre oameni cu un venit mediu brut de aproximativ 5.500-6.000 de lei. Asta se transpune intr-o reducere de aproximativ 18 milioane de lei a cheltuielilor pe partea salariala. Efectele implementarii acestei masuri se vor resimti cu precadere in 2022", afirma Grigorescu.

Posta Romana are peste 24.500 de angajati. Potrivit directorului general, 20% dintre angajati castiga salariul minim pe economie.

Potrivit directorului general, Posta Romana a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 1,4 miliarde de lei si un profit de aproximativ 30 de milioane de lei.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Posta Romana, #Posta Romana concedieri, #Posta Romana tesa, #Posta Romana pierderi , #stiri economice