Presa straina: Operatorul german TUI se intoarce in Romania, din 2010

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 14:10
2039 citiri
Presa straina: Operatorul german TUI se intoarce in Romania, din 2010
Foto: TUI.com

Grupul german TUI va opera din nou in Romania, incepand cu anul 2010, in urma unui parteneriat incheiat intre ministrul Turismului, Elena Udrea, si directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, Tim Grosse, scrie presa straina.

In toamna lui 2009, Ministerul roman al Turismului va publica un catalog realizat in colaborare cu TUI, catalog care include si Romania, potrivit celor de la Travel Daily News.

Jurnalistii amintesc, totodata, ca Elena Udrea a negociat cu operatorul german Air Berlin aducerea, din primavara anului viitor, a unui charter care va aduce turisti germani pe aeroportul Kogalniceanu din Constanta.

Colaborarea dintre TUI si litoralul romanesc a intrat la apa in primavara lui 2006, an cand grupul german a decis sa-si fereasca turistii de Romania si conditiile ei. Destinatiile romanesti au fost scoase atunci din din cataloagele de promovare, operatorul german aratandu-se extrem de nemultumit de conditiile de cazare, preturile mari practicate de hotelieri, mizeria, lipsa parcarilor si zgomotul din localitati.

"Daca vor sa mai vada turisti germani, autoritatile din Romania trebuie sa poata indeplini cel putin patru conditii de baza, altfel ne vom dirija turistii catre destinatii unde serviciile si tarifele practicate ne convin", afirma directorul general al firmei Danubius, sucursala din Romania a TUI, Tim Grosse, in primavara acestui an, in cadrul unei intalniri cu Elena Udrea la Berlin.

Prima dintre aceste conditii viza functionalitatea litoralului intr-un sezon bine definit, care sa inceapa cel mai tarziu pe data de 15 mai si sa se incheie pe 15 septembrie.

A doua conditie stabilea necesitatea infiintarii unor zboruri directe intre orasele din Germania si Constanta, la preturi "competitive".

Cea de-a treia conditie pusa Ministerului Turismului impunea demararea unor campanii de marketing comune, pentru o mai buna promovare a destinatiei Romania. Ultima si cea de-a patra conditie a TUI cerea stabilirea unor tarife "competitive" in hotelurile de pe Litoral, in conditiile in care Bulgaria, de exemplu, a reusit sa atraga turisti prin scaderea preturilor pentru cazare si servicii, pe fondul crizei economice care a afectat turismul din toata lumea.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#TUI se intoarce Romania, #TUI Elena Urea turism Romania, #Romania catalog TUI turisti turism statiune , #stiri economice