Pretul petrolului a ajuns la 109 dolari/baril

Luni, 07 Aprilie 2008, ora 18:43
626 citiri
Pretul petrolului a ajuns la 109 dolari/baril

Pretul petrolului a crescut luni cu aproape 3 dolari/baril, sustinut de scumpirea combustibilului petrolier pentru incalzire si de optimismul investitorilor ca bancile vor reusi sa consolideze sistemul financiar, care a generat cumparari de marfuri si de capital, consemneaza Reuters.

O scumpire a combustibilului pentru incalzire (gas oil), o referinta pentru cotatia combustibilului termic si a motorinei pe piata europeana, ca urmare a ingrijorarilor privitoare la stocuri, a dus la cresterea pretului combustibilului termic din Statele Unite si a titeiului, in general, spun analistii, citati de Reuters.

Combustibilul pentru incalzire s-a tranzactionat la cotatia record de 1.005 dolari/tona.

"Pretul combustibilului de incalzit de pe piata europeana scumpeste combustibilul termic tranzactionat pe piata NYMEX", a comentat, pentru Reuters, un trader de la compania texana Truman Arnold, Tom Knight.

Petrolul tranzactionat pe piata americana s-a scumpit cu 2,75 dolari, pana la cotatia de 108,98 dolari/baril, dupa ce se ieftinise la sfarsitul saptamanii trecute cu 2,40 dolari. Pretul petrolului Brent tranzactionat la Londra a crescut cu 2,31 dolari, pana la cotatia de 107,21 dolari/baril.

Pretul petrolului, care a atins un maxim istoric de 111,80 dolari/baril in 17 martie, este sub presiuni ca urmare a asteptarilor legate de o incetinire a cresterii economice americane, cel mai mare consumator din lume, care ar putea diminua cererea.

Speculatiile ca reuniunea tarilor membre ale grupului celor mai industrializate sapte state din lume (G7) de la sfarsitul saptamanii va contribui la reducerea problemelor legate de criza creditelor a calmat insa parte din grijile investitorilor si a incurajat cumpararea unor marfuri.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost în...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#petrol, #crestere, #pret, #combustibil, #incalzire , #stiri economice