Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari pe baril

Luni, 08 Iunie 2009, ora 11:11
1275 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari pe baril

Pretul titeiului a scazut, luni, la bursele din Asia, din cauza profitului inregistrat de investitori, dupa ce vineri depasise pragul de 70 de dolari pe baril, pentru prima data in ultimele 7 luni.

In tranzactiile de dimineata, barilul "light sweet" cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 47 de centi, ajungand la 67,97 dolari, potrivit Times of India.

De asemenea, pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 45 de centi, la 67,89 dolari/baril.

Cererea slaba de energie a economiilor mondiale aflate in criza afecteaza piata petrolului, in ciuda cresterii recente a preturilor.

Pretul petrolului a depasit vineri nivelul de 70 dolari/baril, pentru prima oara din luna noiembrie.

In ciuda declinului, "preturile continua sa fie foarte puternice si au tendinta de a rezista presiunilor", spune Victor Shum, analist al companiei Purvin & Gertz din Singapore.

Pretul petrolului a scazut de la maximul istoric de 147 de dolari dupa ce economiile mondiale au fost lovite de criza, la sfarsitul anului 2008, diminuand cererea de energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#pret baril petrol, #scadere preturi petrol , #stiri economice