Ziare.com

Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou. Cluj-Napoca si Bucuresti, campioane

de Paul Barbu, Redactor
Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 10:33

   

Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou. Cluj-Napoca si Bucuresti, campioane
Preturile apartamentelor au inceput sa creasca din nou in luna martie, iar cele mai mari cresteri au avut loc in Cluj-Napoca si Bucuresti. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, suma medie solicitata de vanzatorii de apartamente - atat noi, cat si vechi - s-a majorat cu 1,5% luna trecuta, ajungand la un nivel de 1.379 de euro pe metru patrat util (fata de 1.358 de euro pe metru patrat util la finele lui februarie).

Evolutii pozitive au avut loc in patru dintre cele sase mari orase monitorizate constant de Imobiliare.ro, Cluj-Napoca si Bucurestiul conducand detasat in clasamentul cresterilor de pret. Pe de alta parte, valoarea medie de listare pentru un apartament a stagnat in alte doua centre regionale, variatiile consemnate pe cele doua segmente de piata analizate contrabalansandu-se reciproc.

Bucuresti: crestere de 1,6%Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vanzare in cel mai mare oras al tarii au inregistrat un avans general de 1,6%, de la o medie de 1.395 de euro pe metru patrat util, pana la 1.418 euro pe metru patrat.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Asteptarile vanzatorilor s-au majorat pe ambele segmente de piata analizate, insa intr-o masura diferita: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,6% (de la 1.386 de euro pe metru patrat, la 1.395 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite au resimtit o crestere de 2,4%, de la 1.401 la 1.435 euro pe metru patrat util.

In Brasov, preturile apartamentelor au crescut cu 1%In orasul de la poalele Tampei, Indicele Imobiliare.ro releva, per ansamblu, o stagnare a preturilor apartamentelor in luna martie, la un nivel de 1.277 de euro pe metru patrat util. In momentul de fata, un apartament vechi poate fi achizitionat, in medie, cu 1.257 de euro pe metru patrat util, anume cu 1% mai mult decat luna trecuta (cand ar fi costat 1.244 de euro pe metru patrat).

Pe de alta parte, o locuinta intr-unul dintre ansamblurile rezidentiale nou-construite din Brasov are acum o valoare medie de listare de 1.306 euro pe metru patrat, in scadere cu 2,3% fata de februarie (de la 1.337 de euro pe metru patrat util).

Cluj-Napoca: cea mai mare majorareIn orasul de pe Somes, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% in martie, acestea situandu-se, in momentul de fata, la o medie de 1.887 de euro pe metru patrat util (comparativ cu 1.848 de euro pe metru patrat la finele lui februarie).

In capitala Transilvaniei, preturile au crescut pe ambele segmente de piata analizate: locuintele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (de la 1.822 la 1.853 de euro pe metru patrat util), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% (de la 1.874 la 1.924 de euro pe metru patrat).

Constanta, sub un procentIn orasul de la malul marii, apartamentele disponibile spre vanzare s-au mentinut, per ansamblu, la valoarea medie de listare atinsa la finele lui februarie, respectiv 1.268 de euro pe metru patrat util. Preturile au cunoscut evolutii diferite pe cele doua segmente de piata analizate: apartamentele vechi s-au depreciat cu 0,6% (de la 1.265 la 1.257 de euro pe metru patrat), in vreme ce unitatile locative nou-construite s-au apreciat cu 1,2% (de la 1.273 la 1.288 de euro pe metru patrat).

Iasi, ca si ConstantaIn orasul din nord-estul tarii, Indicele Imobiliare.ro a inregistrat, per ansamblu, un avans de 0,7% in luna martie, de la o medie de 1.070 la 1.078 de euro pe metru patrat util. In ultimele 31 de zile, locuintele din blocurile vechi s-au apreciat vizibil, anume cu 1,1%, de la 1.091 la 1.103 euro pe metru patrat. Si pe segmentul apartamentelor nou-construite a avut loc, teoretic, un avans, insa acesta s-a cifrat la doar 0,1%, o asemenea unitate locativa ajungand sa coste 1.057 de euro pe metru patrat (fata de 1.056 de euro pe metru patrat la sfarsitul lunii anterioare).

Timisoara: cea mai mica majorareIn orasul de pe Bega, suma medie solicitata pentru un apartament s-a majorat usor in luna martie, anume cu 0,2%, de la 1.301 la 1.304 euro pe metru patrat util. Apartamentele vechi disponibile spre vanzare pe piata timisoreana s-au apreciat in ultimele 31 de zile cu 0,9%, de la 1.297 la 1.309 euro pe metru patrat util. Locuintele din cadrul noilor ansambluri rezidentiale, pe de alta parte, au inregistrat un recul de 1,9%, de la 1.316 la 1.291 de euro pe metru patrat util.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Preturile terenurilor, si a locuintelor

vor creste indiferent de pandemie sau nepandemie, de avant sau recul economic, pana nivelul preturilor va atinge nivelul din Europa. Deci preturile la imobiliare vor creste, chiar daca "specialistii", unii dintre ei, nu chiar toti, vorbesc despre o posibila scadere a preturilor locuintelor. Nu exista, nu vor scadea, pana nu atingem nivelul preturilor europene.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor