Productia industriala a crescut in primele trei luni cu 2,9%, ca serie bruta, fata de perioada similara a anului trecut RAPORT INS

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 11:12
1283 citiri
Productia industriala a crescut in primele trei luni cu 2,9%, ca serie bruta, fata de perioada similara a anului trecut RAPORT INS
Muncitor in constructii FOTO Pixabay.com

Productia industriala a crescut in luna martie fata de luna precedenta cu 13% ca serie bruta si cu 0,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de aceeasi luna a anului trecut, productia industriala a fost mai mare atat ca serie bruta cu 13,4%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 13,1%.

In perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada similara din 2020, productia industriala a crescut cu 2,9% ca serie bruta si cu 3,3% serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

"In luna martie 2021, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 13% datorita cresterii inregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucratoare si industria extractiva (+14,3% fiecare) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+5,9%).

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7% fata de luna precedenta. Productia si furnizarea de energie electrica si termica,gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva au crescut cu 4,1%, respectiv cu 2,6%, in timp ce industria prelucratoare a scazut cu 0,6%", arata datele INS.

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 13,4%, ca efect al cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria prelucratoare (+14,6% fiecare).

Industria extractiva a scazut cu 7,7%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al cresterilor industriei prelucratoare (+13,6%) si productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+12,4%). Industria extractiva a scazut cu 8,2%.

In perioada ianuarie-martie 2021, comparativ cu perioada simialra din 2020, productia industriala (serie bruta) a crescut cu 2,9%, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9,2%) si industria prelucratoare (+2,7%).

Industria extractiva a scazut cu 12,1%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele trei luni din acest an, comparativ cu perioada similara din 2020, a fost mai mare cu 3,3%, ca efect al cresterilor inregistrate in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9%) si industria prelucratoare (+2,9%).

Industria extractiva a scazut cu 13%.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#productia industriala, #crestere, #industrie extractiva, #raport , #stiri economice