Promisiuni de autostrazi si metrouri in programul de guvernare

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 22:50
3087 citiri
Promisiuni de autostrazi si metrouri in programul de guvernare

Guvernul va propune un pact national pentru constructia de autostrazi, finantat cu cel putin 1% din PIB, care sa includa proiectele realizabile pana in 2020.

Prevederea este mentionata in programul de guvernare asumat de Guvernul Boc 3, potrivit Mediafax.

Executivul isi mai propune instituirea unui mod echitabil de colectare a taxelor pe infrastructura rutiera conform principiului "platesti cat si cum folosesti" si colectarea intr-un procent ridicat a acestor taxe, reorganizarea activitatii de constructie si intretinere a infrastructurii de transport rutier prin separarea in cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale a activitatilor de autostrazi, de drumuri nationale si de centuri ocolitoare.

De asemenea, potrivit programului de guvernare, va fi constituita o baza de date cu toate firmele care nu au respectat anumite prevederi contractuale (pretul, calitatea, termenul de finalizare) in vederea depunctarii lor la licitatii, iar acolo unde este cazul va fi utilizat sistemul concesiunii de lucrari.

Si reconstructia Garii de Nord Bucuresti prin transformarea zonelor adiacente in centru comercial, cu lucrari scoase la licitatie internationala, precum si finantarea portiunii intre Targu Mures si Bors (254 de km) din Autostrada Transilvania (total 415 km), urmand ca pentru portiunea intre Targu Mures si Brasov (161 km) sa fie identificate alte solutii de finantare si realizare, finalizarea tronsonului de autostrada Bucuresti - Comarnic (110 km), urmand ca tronsonul Comarnic - Brasov (56 km) sa fie realizat prin concesiune cu finalizare in 2014 sunt prevazute in programul de guvernare al Executivului Boc.

Construirea unui pod peste Canalul Dunare - Marea Neagra in zona Agigea care sa faca legatura cu autostrada A2 si cu centura la nivel de autostrada a Municipiului Constanta sunt alte masuri anuntate in program.

Lucrari finalizate la metro

Guvernul mai intentioneaza sa inceapa lucrarile la linia de metrou Drumul Taberei-Universitate si sa finalizeze pana in 2012 primul tronson, Ghencea-Eroilor.

Tronsonul, care va uni cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei, va avea o lungime de 9,05 kilometri si 14 statii, respectiv Ghencea, Prelungirea Ghencea, Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2, Hasdeu, Cismigiu si Universitate 2, iar de la Piata Universitatii va fi realizata o legatura cu cartierul Pantelimon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#autostrazi metrou program guvernare, #program guvernare guvern Boc , #stiri economice