Provocarile economice cu care se va confrunta noul presedinte al SUA

Miercuri, 05 Noiembrie 2008, ora 18:20
1995 citiri
Provocarile economice cu care se va confrunta noul presedinte al SUA

Democratul Barack Obama devine primul presedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii. Odata cu castigarea alegerilor acesta primeste in grija si problemele economice si sociale acute cu care se confrunta americanii de rand.

Problemele economice vor reprezenta o adevarata provocare pentru Obama necesitand totodata o rezolvare cat mai rapida fara multe sacrificii.

Criza financiara

Dupa Marea Depresiune din anii '30, Statele Unite ale Americii se confrunta cu o criza financiara ce ar putea sa se agraveze pana la preluarea mandatului in ianuarie 2009, informeaza Business Standard.

Obama sustine un plan estimat la valoarea de 175 miliarde de dolari ce are ca principal obiectiv finantarea infrastructurii alaturi de o serie de reduceri fiscale.

Sistemul sanitar

Ambii candidati sunt de parere ca reducerea costurilor foarte mari alaturi de reformarea sistemului de asigurari de sanatate ar trebui sa reprezinte o prioritate economica.

Noul presedinte a propus ca solutie in campania electorala un program national de asigurari care sa permita companiilor mici si populatiei sa beneficieze de asigurari similare celor ale angajatilor la stat. De asemenea acestea ar trebui suplimentate de o taxa pentru angajatorii ce nu ofera muncitorilor asigurari de sanatate.

Energia de consum

Daca nu ar fi existat petrolul din strainatate, Statele Unite ar fi avut foarte mult de suferit. Aceasta dependenta este perceputa ca o amenintare la nivel economic si de securitate.

Obama este sustinator deplin al exploatarilor maritime, investitiilor in sectorul nuclear si in energia regenerabila.

Taxe si impozite

Liderul americanilor are in vizor extinderea rambursarii impozitelor aplicate familiilor cu venituri mici precum si ajutorarea financiara a persoanelor care au lunar cheltuieli costisitoare pentru ingrijirea copiilor sau rudelor.

Democratul doreste totodata sa infiinteze un fond universal destinat creditelor ipotecare. Acesta va avea ca scop rambursarea a 10% din dobanzile ipotecare catre proprietari.

Obama urmareste si eliminarea taxei pe venit in cazul persoanelor in varsta care realizeaza castiguri intr-un an de pana in 50.000 de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Barack Obama, #alegeri SUA, #Obama presedinte, #vot SUA , #stiri economice