Ziare.com

Rata anuala a inflatiei a urcat la 6,71% in ianuarie

Joi, 12 Februarie 2009, ora 10:49

   

Rata anuala a inflatiei a urcat la 6,71% in ianuarie
Rata anulala a inflatiei a fost in ianuarie de 6,71%, dupa ce a raportat o crestere de 1,24 puncte procentuale fata de luna decembrie, potrivit datelor Institutului National de Statistica.

Majorarea inflatiei a fost sustinuta de cresterile semnificative ale tarifelor la servicii si a scumpirii alimentelor si produselor nealimentare.

"Cresterea medie a preturilor pe total in ultimele 12 luni (februarie 2008 - ianuarie 2009) fata de precedentele 12 luni (februarie 2007 - ianuarie 2008) determinata pe baza Indicelui Preturilor de Consum este de 7,8%, iar cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC) este de 7,9%", se precizeaza intr-un comunicat al INS.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1100 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Oricand spune guvernul cate o cifra oficiala, dublati-o si apoi incepeti sa vedeti

realitatea. Principiul se aplica peste tot in lume.

Calculul inflatiei oficiale este la fel de limitat ca si calculul somajului oficial care si el trebuie dublat ca sa intelegi imaginea reala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor