Retea electrica de 1,1 miliarde de dolari in Golful Persic

Luni, 17 Martie 2008, ora 21:49
649 citiri
Retea electrica de 1,1 miliarde de dolari in Golful Persic

O retea de energie electrica in valoare de 1,1 miliarde dolari ce va conecta statele din zona Golfului Persic va fi data in functiune la inceputul lui 2009, pregatind terenul pentru o piata regionala a electricitatii, a anuntat luni un oficial de la compania care va construi reteaua, scrie Reuters.

Statele riverane Golfului Persic construiesc reteaua pentru a satisface cererea tot mai mare de energie, in contextul in care veniturile mari din petrol alimenteaza o crestere economica spectaculoasa in regiune.

"Odata ce reteaua va fi gata, va fi depasita o etapa decisiva, ce va deschide calea catre o piata regionala a energiei electrice", a spus un director de la autoritatea responsabila de interconexiuni a Consiliului pentru Cooperare din Golf (GCCIA), Hassan al-Asaad, intr-o conferinta de presa.

Penele dese de curent din zona sunt o dovada ca statele participante nu pot beneficia prea mult de retea in viitorul apropiat, deoarece nu vor fi capabile sa furnizeze energie electrica, a spus Asaad.

Statele implicate si-au luat insa angajamentul de a furniza energie electrica retelei pentru situatii de urgenta, a adaugat Hassan al-Asaad.

Reteaua va facilita comertul regional si va incuraja sectorul privat sa participe la proiecte de generare de energie electrica in cadrul Consiliului pentru Cooperare din Golf, a spus Asaad.

Constructia a inceput in 2004 si a fost evaluata la un cost de 1,1 miliarde dolari, iar contributia statelor este egala. Reteaua va avea o capacitate de 1.200 megawati, dar ar putea fi extinsa ulterior.

Sistemul ar putea, de asemenea, sa ofere oportunitati pentru companiile de telecomunicatii, care ar putea inchiria fibrele optice nefolosite de la GCCIA, a adaugat Asaad, care a mentionat ca discutii cu firmele din sectorul telecom au inceput deja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#retea, #electricitate, #Golf Persic , #stiri economice