Rezervele BNR au atins un nou varf istoric

Luni, 03 Mai 2010, ora 14:50
1929 citiri
Rezervele BNR au atins un nou varf istoric
Foto: Gamzzz

Rezervele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au ajuns la un nou maxim istoric, de 32,38 de miliarde de euro, in luna aprilie.

Astfel, rezervele au crescut fata de luna precedenta, cand se situau la nivelul de 32,03 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de BNR.

In timpul lunii aprilie, intrarile au insumat 1,37 de miliarde de euro, reprezentand alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile s-au situat la 1,02 miliarde de euro, reprezentand modificiarea rezervelor minime in valuta contituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene si plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat.

Rezerva de aur a BNR s-a mentinut la nivelul de 103,7 tone, valoarea acesteia fiind de 2,94 de miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) era, la 30 aprilie 2010, de 35,3 miliarde de euro, fata de 34,78 miliarde de euro, la 31 martie 2010.

Platile scadente in luna mai 2010 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 214 milioane euro.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#rezerve valutare BNR, #Banca Nationala Romaniei , #stiri economice