Rezilierea contractului pentru lotul Chetani-Campia Turzii din A3, blocata in justitie. Drula: "CNAIR nu a fost citata si nu s-a putut apara"

Autor: N.G.
Luni, 22 Martie 2021, ora 20:04
4949 citiri
Rezilierea contractului pentru lotul Chetani-Campia Turzii din A3, blocata in justitie. Drula: "CNAIR nu a fost citata si nu s-a putut apara"
Lotul Chetani - Campia Turzii este la stadiul de 40%

Rezilierea contractului pentru constructia lotului Chetani - Campia Turzii din A3 a fost blocata de Tribunalul Bucuresti. Ministrul Transporturilor sustine ca se va face contestatie la Curtea de Apel "pentru intoarcerea acestei decizii".

"Un complet al tribunalului a decis astazi sa emita o ordonanta presedintiala prin care instiintarea de reziliere trimisa de CNAIR in 11 martie a fost suspendata. Reamintesc ca este vorba de un contract care trebuia sa dureze 12 luni, inceput in 2016, si care astazi este la stadiul de 40%, iar in ultimele 6 luni constructorul in insolventa a executat doar 1% din lucrari. UNU LA SUTA IN 6 LUNI!

Dupa nenumarate incercari de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe buna dreptate ca 5 ani e mult prea mult si ca Romania are nevoie de autostrada A3 asa ca a reziliat contractul, urmand sa reliciteze pentru terminarea lucrarilor cu un alt constructor", a transmis Catalin Drula, luni seara, pe Facebook.

Nu se stiu motivele suspendarii rezilierii

Acesta a precizat ca nu se cunosc inca motivele suspendarii deciziei de reziliere a contractului, dar a spus ca CNAIR nu a fost citata si nu a putut explica judecatorilor situatia acestui contract, respectiv nu s-a putut apara.

"Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea sa explice judecatorilor care este situatia acestui contract, cum s-au derulat in bataie de joc lucrarile, in timp ce pe drumul national alaturat traficul e infernal si mor oameni in accidente in fiecare an. Le cer celor care sunt in spatele acestei actiuni (printre care si o mare banca) sa se opreasca din actiuni contrare interesului public. A duce un business intr-o tara inseamna si responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat.

Am incredere in Justitia din Romania, am incredere ca infrastructura isi va gasi dreptatea.

Va voi tine la curent cu evolutia acestui dosar important pentru infrastructura din Romania. Suntem aici sa aparam interesul public si sa construim autostrazi", a mai spus ministrul.

Contractul pentru cei 15,7 kilometri de autostrada A3 dintre Chetani si Campia Turzii a fost reziliat joi, 11 martie, de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). In ultimele cinci luni, progresul inregistrat a fost de doar 1%, acuza ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#contract, #chetani, #autostrada, #Drula, #reziliere, #proces, #Justitie , #stiri economice