Romania a primit prima transa din imprumutul de la CE

Sambata, 25 Iulie 2009, ora 11:01
1194 citiri
Romania a primit prima transa din imprumutul de la CE
Foto: Arhiva

Romania a primit, vineri, prima transa din imprumutul de la Comisia Europeana, in valoare de 1,5 miliarde de euro.

"Trezoreria m-a informat ca au intrat primii bani din imprumutul contractat de la Comisia Europeana", a anunat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina, citata de Mediafax.

Ela a mentionat faptul ca prima transa ar fi trebuit sa intre in tara saptamana viitoare, insa lucrurile au fost "urgentate".

Banii sunt dati prin intermediul programului de finantare externa, sustinut cu fonduri de la Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala, Banca Europeana pentur Investitii si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Din cele 19,95 de miliarde de euro alocati in total, 13 miliarde de euro vor proveni de la FMI si 5 miliarde de euro de la CE.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#imprumut Comisia Europeana, #acord imprumut FMI, #prima transa imprumut , #stiri economice