Ziare.com

Romania, a treia crestere a productiei industriale din UE

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 13:43

   

Romania, a treia crestere a productiei industriale din UE
Romania a inregistrat, in martie, comparativ cu aceeasi luna din 2007, a treia crestere anuala a productiei industriale dintre statele membre UE, de 5,7%. Romania se situeaza dupa Irlanda, care are o crestere de 6,9% si Olanda, unde productia industriala a inregistrat un avans de 6,6%, informeaza Eurostat.

Evolutia lunara a productiei industriale in Romani, a fost de 0,7%, in conditiile in care productia a marcat un trend descendent in 15 state UE. Cele mai mari cresteri lunare s-au observat in Irlanda, cu o evolutie record, de 9,1%, si Olanda, unde productia a inregistrat un avans de 2,1%. Intre Romania si cele doua state s-ar afla Luxemburg, care, potrivit propriilor estimari, a avut o crestere lunara a productiei industriale de 1,6%., informeaza NewsIn.

Cele mai ample scaderi lunare ale productiei industriale s-au inregistrat in Danemarca, -6,1%, Estonia, -5,3%, Slovacia, -4,9% si Lituania, -4,7%. Raportat la martie 2007, productia a scazut cel mai mult in Portugalia, - 6,2% si Grecia, -5,4%.

Comparativ cu februarie, in luna martie, productia industriala ajustata sezonier a scazut cu 0,2% in zona euro si cu 0,1% in UE. Comparativ cu martie 2007, productia industriala a urcat cu 2% in zona euro si cu 1,8% in UE. Productia de energie electrica si termica, gaze si apa a crescut cu 2,7% in zona euro si cu 1,6% in UE. Productia bunurilor intermediare a scazut cu 0,2% in ambele zone. Industria bunurilor de uz curent a coborat cu 0,5% in zona euro si cu 0,6% in UE. Productia bunurilor de capital a scazut cu 1,1%, respectiv cu 0,8%. Industria bunurilor de folosinta indelungata a marcat o scadere lunara a productiei de 1,5% in zona euro si de 1,6% in UE.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Productia industriala romaneasca a crescut, in martie, cu 6,7% fata de februarie si cu 2,9% fata de martie 2007, iar in primul trimestru al anului, fata de perioada similara din 2007, productia a avansat cu 5,4%, fiind sustinuta de cresteri la energia electrica si termica, gaze si apa.

Productia industriala realizata in martie 2008, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 6,7%, datorata cresterii din industria extractiva, de 16,6%, si celei din industria prelucratoare, de 6,6%. Energia electrica si termica, gaze si apa a scazut, insa, cu 2,9%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 822 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor