Romania, Bulgaria, Polonia si Cehia ar putea adopta euro in 2015

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:20

   

Romania, Bulgaria, Polonia si Cehia ar putea adopta euro in 2015
Romania, Bulgaria, Republica Ceha si Polonia ar putea adopta euro in 2015, iar Estonia are cele mai mari sanse sa o faca inca din 2011.

In toamna anului 2009, sustineau ca tarile baltice ar putea adopta moneda euro in 2012. Dat fiind problemele economice, oficialii politici europeni vor analiza aspirantii la zona euro in raport cu criteriile de la Maastricht mai intens.

"Tarile din zona euro vor dori sa fie absolut sigure ca nu aduc o 'noua Grecia' in club", a declarat Diego Iscaro, economist la IHS Global Insight, pentru Sofia Echo.

Conform analistilor, doar Estonia va adera la zona euro, dupa ce ministrul de Finante Jurgen Ligi a anuntat, saptamana trecuta, ca se asteapta ca tara sa adopte moneda euro in 2011.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Polonia, tara cea mai bine cotata din acest punct de vedere, are un deficit de 7,2 la suta din PIB, ceea ce ar putea pune in pericol tinta guvernului de a adopta euro in 2012.

Toate aceste posibile amanari de aderare la zona euro in tarile aspirante la aderarea zonei euro sunt cauzate de turbulentele financiare ale Greciei.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2351 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ridendo
rank 1
Salutari ...luati aminte...
In conditiile in care porcii se simt extrem de rau (PIIGS Portugalia Italia Irlanda Grecia Spania) eu cred ca este una din cele mai hazardate decizii....
Atata timp cat nu exista un mecanism de audit/control al bilanturilor de tara vezi Grecia sau instrumente de sanctionare a politicilor fiscale aberante vezi restul...eu cred ca vinare de vant.

Iar cealalta problema a unui mecanism european ca banca de ultim resort- gen IMF/FMI nici macar nu e imaginata...
Asadar usurel cu boii..popi...
Rafinaria
rank 5
"Tarile din zona euro vor dori sa fie absolut sigure..."
E interesant de studiat situatia Muntenegru care nu face parte din UE, nici din "zona euro" dar foloseste euro fara probleme.
Vaidenoi
rank 2
Asta ne mai lipseste! Adoptarea euro ar trebui sa se faca prin referendum nu prin decizie politica!
Dupa jaful economic al Romaniei din ultimii 20 de ani, cand am devenit deja o colonie economica ce nu-si mai poate stabili o strategie proprie si coerenta de dezvoltare, adoptarea monedei euro, fara sa fie intrebat poporul este "cireasa de pe tort". Si asa Guvernul nu mai poate controla masa monetara de pe piata, in lei, fiind obligat sa schimbe statutul Bancii Nationale, subordonata aguvernului, in Banca centrala, subordonata oligarhiei internationale, tocmai ca o conditie de aderarea la UE. Prin adoptarea monedei euro, toate popoarele europei vor fi jefuite fara mila, prin inflatii produse de masa monetara "fara valoare" (asa zisi bani FIAT)produsa de BCE, asupra careia nu exista si nu poate exista vre-un control! Nu va mai lasati manipulati de politicienii corupti tocmai de acest sistem! Asa au fost pacaliti americanii in 1911 cand a fost creata Banca Centrala privata a Americii (FED, pentru a elimina crizele financiare, ceea ce vedem ca nu s-a intamplat si crezele sunt tot mai puternice, pe masura ce oligarhii financiari sunt mai puternici. Treziti-va la realitate romani si europeni!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor