Romania cauta noi imprumuturi externe

Luni, 18 Mai 2009, ora 12:16
2165 citiri
Romania cauta noi imprumuturi externe

Statul roman va cauta un imprumut pe pietele finaciare internationale in a doua jumatate a lui 2009, intre cele doua transe de bani care vin de la FMI.

Informatia vine de la secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, care a facut aceasta afirmatie, sambata, intr-un interviu acordat la Londra si citat de Bloomberg.

Guvernul are de gand sa aprobe in mai decizia de imprumut din surse externe si cadrul legal necesar. Tot Executivul va decide o emisiune de obligatiuni care va avea loc incepand cu septembrie.

Gratie imprumutului acordat Romaniei de catre FMI si CE, in valoare de aproape 20 de miliarde de euro, investitorii pot avea din nou incredere in tara noastra.

"Tinand cont de pachetul de asigurare (de la FMI - n.red.) pe care il avem, motiv de incredere, avem o poveste buna de spus investitorilor", a precizat Dragoi.

Acesta considera ca Romania ar putea inregistra o contractie economica mai redusa decat estimarea FMI (de 4%), ca urmare a programelor guvernamentale de investitii in infrastructura si pentru sprijinirea industriei auto.

"Credem ca ne vom descurca mai bine de atat. (...) Avem ingredientele sa ne descurcam mai bine", a mai spus Dragoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#credite externe, #imprumut de stat , #stiri economice
Comentarii
U
unul dintre prosti
rank 1
Foarte bine , vin investitorii (smecherii) , ca are iar balta peste dar