Romanii au scumpit cu 50% casele din Ungaria

Luni, 19 Mai 2008, ora 14:55
3070 citiri
Romanii au scumpit cu 50% casele din Ungaria

Preturile pe piata imobiliara in localitatile situate in estul Ungariei au crescut cu pana la 50 la suta, in ultimele luni, dupa ce familii din Romania au inceput sa cumpere case sau terenuri in tara vecina.

Primarul orasului maghiar Battonya, Traian Cresta, a declarat ca numarul celor care isi cumpara case sau terenuri in aceasta localitate aflata la granita cu Romania, este tot mai mare, iar printre cei care se muta in Ungaria sunt atat locuitori din vestul Romaniei, cat si din nordul si estul tarii, informeaza NewsIn.

"Foarte multi romani s-au stabilit in orasul Battonya, atrasi de pretul mic al proprietatilor. Pana acum, 350 de familii din Romania au cumparat case in Battonya. Unele s-au stabilit acolo, altele fac naveta, zilnic, la locul de munca din Arad", a declarat Traian Cresta, care este si presedintele Autoguvernarii pe Tara a Romanilor din Ungaria.

Edilul din Battonya a mai afirmat ca in acest oras toate locuintele sunt racordate la retelele de gaz, apa si electricitate. "Preturile la case variaza intre 20.000 de euro si 70.000 de euro. Exista persoane care isi construiesc case din lemn, in stil modern, cu terase", a mentionat viceprimarul din Battonya.

Traian Cresta a sustinut ca din cauza numarului mare de cumparatori din Romania, vanzatorii din Battonya au ridicat preturile imobilelor si terenurilor.

"Preturile au crescut cu 40-50 la suta, deoarece administratia locala face tot posibilul sa continue investitiile in infrastructura, se pietruiesc strazile, se asfalteaza trotuarele. Din cauza numarului mare de cumparatori din Romania, vanzatorii din Battonya au ridicat preturile imobilelor si, din pacate, ca peste tot, au aparut si speculantii. Adica vin foarte multe persoane care cumpara case, terenuri si pe care apoi le revand la un pret mult mai mare", a declarat Cresta.

Agentii imobiliari sustin ca preturile caselor din localitati din estul Ungariei sunt, inca, mult mai mici decat cele de pe piata imobiliara romaneasca. Astfel, o casa situata la 25 de km de Battonya, in Ungaria, construita din caramida, compusa din trei camere, incalzire pe gaz, curte mare, garaj, anexe si gradina, este pusa in vanzare la pretul de 45.000 euro.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#locuinte, #romani, #preturi, #case, #Ungaria , #stiri economice