Romanii calatoresc cu avionul de trei ori pe an

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 08:18
1103 citiri
Romanii calatoresc cu avionul de trei ori pe an

Zborurile de tip low-cost castiga tot mai mult teren in preferintele romanilor, principalul stimulent in acest sens fiind preturile scazute, informeaza Adevarul in editia de vineri. Peste 60% din pasagerii companiilor low-cost sunt femei, in timp ce media de varsta a clientilor se situeaza intre 18 si 25 de ani.

Romanii aleg in mare parte calatoria cu avionul atunci cand pleaca in concediu in strainatate (80%), doar 11% din repondenti afirmand ca zboara in scop de afaceri, se arata intr-un studiu efectuat de compania aeriana easyJet.

Media anuala a calatoriilor este pentru cei mai multi dintre cei chestionati de maximum trei pe an (66%), aproape 9% din repondenti zburand intre 4 si 6 ori pe an, in timp ce procentul celor care folosesc avionul ca mijloc de transport de mai mult de 10 ori intr-un an este de doar 1,8%.

In ceea ce priveste planificarea calatoriilor, cei mai multi dintre romani prefera sa-si rezerve biletele de avion cu o luna inainte, in timp ce aproximativ 12% isi fac rezervarile de bilete cu doar cateva zile inainte de plecare.

35% din pasagerii romani prefera sa asculte muzica la MP3 player pe durata calatoriei cu avionul, 26% prefera sa lucreze pe laptop, iar 35% sa se relaxeze citind o carte. Potrivit un studiu similar realizat in Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovenia si Turcia, cei mai multi pasageri care zboara cu operatori low-cost provin din Polonia (77%) si Ungaria (63%), in timp ce doar 25% din croati si 30% sloveni au zburat o data cu un avion low-cost.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#romani, #avioane, #zbor , #stiri economice