Romanii n-au bani de vacanta de Paste

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 08:05
1533 citiri
Romanii n-au bani de vacanta de Paste

Probabil din cauza crizei economice, numarul turistilor romani care vor petrece Pastele in tara se ridica la aproape 50.000, fata de 80.000 in 2008.

Pana in prezent, numai 30.000 de romani si-au facut rezervarea pentru a petrece sarbatorile de Paste in tara, iar pentru saptamana care urmeaza agentiile de turism spera sa vanda pachete turistice inca pe atat.

Fata de aceeasi perioada a anului 2008, cand Pastele a fost apropiat ca data de 1 mai, cifrele din acest an sunt mult sub asteptarile operatorilor, scrie Gandul.

Cu toate acestea, programul de early-booking, cu preturi de cazare reduse cu 30%, i-a stimulat pe turistii romani sa aleaga destinatiile interne, astfel ca au fost vandute 12.000 de pachete prin acest program, in valoare totala de 12 milioane de lei.

Romanii prefera Valea Prahovei

Printre preferintele romanilor de a petrece sarbatorile pascale in tara se numara statiunile montane si rurale, cu cele mai multe cereri, dar si litoralul, unde anul acesta se va inregistra o crestere semnificativa a numarului de vizitatori.

La mare cautare sunt statiunile montane si cele rurale, in special Valea Prahovei si Bran-Moeciu, pentru care vor opta in acest an 40-50% dintre turisti.

Potrivit estimarilor ANAT, litoralul va fi mai plin de romani datorita programelor si evenimentelor care urmeaza sa fie organizate de Ministerul Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Vacanta de Paste, #oferte turistice Paste, #romani Paste , #stiri economice