Rusia poate deveni cea mai mare piata auto europeana

Joi, 21 Februarie 2008, ora 16:38

   

Rusia poate deveni cea mai mare piata auto europeana
Federatia Rusa a raportat anul trecut un nivel record al numarului de inmatriculari de autovehicule noi, 2,35 milioane de unitati, analistii preconizand ca piata locala va deveni cea mai mare din Europa pana in anul 2010, informeaza Gandul.

Anul trecut, Rusia s-a plasat pe locul al patrulea in topul celor mai mari piete auto in functie de numarul inmatricularilor de autovehicule noi din Europa, dupa Germania, Italia si Marea Britanie.

In ultimii cinci ani, cresterea a fost de 140%, in anul 2002 fiind inregistrate circa un milion de unitati, si se estimeaza ca piata va mai creste cu 60% in urmatorii trei ani, la peste 3,7 milioane de autovehicule.

Numarul inmatricularilor de masini noi in Germania, cea mai mare piata de profil din Europa, s-a redus anul trecut cu 9,2%, la 3,148 milioane de autovehicule, cel mai scazut nivel consemnat de la reunificarea tarii in anul 1990.

In Rusia, dominatia producatorului local Lada s-a terminat in urma cu mult timp. Daca in 2002 in jur de 70% masinile vandute in Rusia erau fabricate de producatori rusi, anul trecut ponderea a scazut la 27%, similara cu cea a grupului Fiat in Italia.O parte din producatorii auto mondiali comercializeaza mai multe masini in Rusia decat in oricare alt stat din Europa. Rusia este cea mai mare piata pentru Toyota, Nissan, Mitsubishi, Hyundai, Kia si Chevrolet.
Pana in anul 2010, circa 80% din inmatricularile autovehiculelor noi din Rusia vor fi reprezentate de marci de import, iar productia auto germana si cea europeana vor profita de pe urma cresterii cererii.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 912 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor