Rusia subventioneaza creditele auto pentru a stimula vanzarile masinilor noi

Marti, 24 Februarie 2009, ora 18:49
811 citiri
Rusia subventioneaza creditele auto pentru a stimula vanzarile masinilor noi

Rusia a anuntat ca va subventiona imprumuturile auto pentru consumatorii care vor cumpara unul din cele 30 de modele straine si rusesti.

Subventiile pentru creditele auto, cifrate la 2 miliarde ruble (55,45 milioane dolari) din bugetul federal pentru acest an, vor compensa bancile pentru dobanzile mai mici la creditele auto, arata un comunicat al ministerului industriei si comertului, informeaza NewsIn citand Reuters.

Decizia de a ajuta sapte marci straine alaturi de cele rusesti este o surpriza din partea unui guvern care in ianuarie a introdus masuri drastice pentru protectia producatorilor locali de competitia straina.

Scumpirea creditelor de consum a fost acuzata de diminuarea cu 33% comparativ cu anul anterior a vanzarilor de masini straine din ianuarie. Analistii au anticipat ca vanzarile vor scadea cu 20-50% anul acesta, in functie de cat de rapid va fi reluata creditarea consumatorilor.

Ministerul a anuntat ca a alocat alte 12,5 miliarde ruble (347 milioane dolari) pana in 201, ca sa cumpere componente nevandute si vehicule comerciale de la producatori locali ca AvtoVAZ, ca si de la compania italiana Fiat sau cea japoneza Isuzu.

Lista integrala a componentelor si a vehiculelor eligibile pentru cele doua programe de ajutor poate fi gasita pe pagina de internet a guvernului rus, Minprom.gov.ru.

Aproape intreaga linie a companiei controlate de stat AvtoVAZ este eligibila pentru credite subventionate, ca si marca ChevroletNiva a General Motors (GM), Ford Focus, Volkswagen Jetta, Fiat Albea, Kia Spectra si Renault Logan.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Rusia subventionare credite, #achizitionare masini noi, #cumparare masini noi , #stiri economice