S&P ar putea imbunatati perspectiva ratingului Romaniei

Joi, 04 Februarie 2010, ora 21:42

   

S&P ar putea imbunatati perspectiva ratingului Romaniei
Ratingul Romaniei acordat de Standard & Poor's (S&P) ar putea fi imbunatatit de la "negativ" la "stabil", daca statul va continua sa implementeze reformele convenite cu Fondul Monetar International, sustin analistii agentiei de evaluare financiara.

"Evolutia recenta, nu doar in privinta acordului cu FMI si UE, dar si a contextului politic si a situatiei un pic mai bune referitoare la finantarea externa, are un impact pozitiv asupra ratingului (...) Respectarea cerintelor FMI si UE a fost asigurata pana acum, dar implementarea acestor masuri trebuie sa fie sustinuta in urmatoarele luni, putand stabiliza, astfel, perspectiva de rating", a declarat Marko Mrsnik, director asociat la divizia S&P pentru calificative de tara, citat de Reuters, preluat de forexyard.com.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, miercuri, Fitch a modificat perspectiva de rating a Romaniei de la "junk" la "stabila".

Fitch a imbunatatit perspectiva de rating a Romaniei la "stabila".

In prezent, S&P este singura institutie de evaluare financiara care mai are pentru Romania o perspectiva de rating "negativa".


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 553 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor