Salariatii de la fabrica de bere din Blaj, in greva generala

Luni, 24 Martie 2008, ora 12:25
1618 citiri
Salariatii de la fabrica de bere din Blaj, in greva generala

Angajatii fabricii de bere InBev din Blaj au intrat luni la ora 7.00 in greva generala. Ei au recurs la aceasta masura din cauza refuzului companiei de a le acorda majorarea salariala ceruta de 18%, a declarat pentru NewsIn, Dragos Frumosu, reprezentantul sindicalistilor.

"Circa 180 de persoane dintre cei 210-220 de angajati ai fabricii au intrat la ora 7.00 in greva generala dupa ce au lasat oameni responsabili pe zonele cu periculozitate mare. Sunt convins ca odata ce au inceput acest proces nu se vor opri pana nu isi vor primi drepturile. Sunt singur ca greva va continua si maine daca reprezentantii companiei nu ii vor chema pe sindicalisti la negocieri", a spus Frumosu.

Acesta a mai precizat ca protestatarii au intocmit doua adrese pe care le vor inainta conducerii InBev din Bruxelles. "Am facut doua adrese iar una o vom da actionariatului de la Bruxelles si alta sindicatului din Belgia. Prin acest demers vrem sa le aratam motivele pentru care protestam si solicitam o delegatie de doua-trei persoane care sa vina in Romania", a mai spus Dragos Frumosu.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara si Sindicatul Liber Bergenbier din S.C. In Bev Romania - punct de lucru Blaj au anuntat vineri ca salariatii, membrii Sindicatului Liber Bergenbier Blaj din S.C. In Bev Romania vor declansa luni greva generala.

Potrivit presedintelui Sindicatelor din Industria Alimentara si Sindicatul Liber Bergenbier din S.C. InBev Romania - punct de lucru Blaj, Iulian Varga, sindicalistii cer o majorare salariala de 18% pe salariul mediu brut, iar compania a oferit numai 15%.

De asemenea, sindicalistii sustin ca reprezentantii InBev Romania au acordat angajatiilor din Ploiesti o majorare salariala mai mare decat ce propusa angajatilor din Blaj.

Reprezentantii companiei sustin ca majorarea salariala pe care le-a propus-o sindicalistilor din Blaj este "competitiva in raport cu ofertele altor companii din industria alimentara", potrivit unui comunicat de presa emis vineri de companie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#greva, #angajati, #fabrica, #bere, #Blaj , #stiri economice