Sarbatorile pascale nasc dorinte imobiliare

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 23:59
2514 citiri
Sarbatorile pascale nasc dorinte imobiliare

Iarna nu-i ca primavara iar preturile de anul trecut la locuinte nu sunt cum isi doresc investitorii din imobiliare.

In perioada aceasta, cei care au de castigat de pe urma declinului preturilor din zona retailului sunt cei care au visat dintotdeauna la achizitionare unei case la un pret care sa nu-i ingloade pe zeci de ani in credite.

Dupa un sezon chiciuros si rece, in care lupta cu frigul duce de cele mai multe ori la izolarea casei si imbacsirea ei cu tot felul de lucuri inutile, dar care "tin de cald", revelatiile de dupa marea debarasare aduc cu ele si noi idei.

Astfel, ideea achizitionarii unei case devine un punct de tinta in aceste vremuri, catalogate de specialisti ca fiind favorabile cumpararii unei case, si asta din cauza preturilor care vor ajunge sa ne permita sa ne gandim efectiv la acest tip de tranzactie.

Perioada dinaintea Pastelui este recunoscuta de catre toti imobiliarii ca fiind "mana cereasca", comparativ cu restul anului. Agentilor imobiliari le este alimentat optimismul prin intermediul preturilor care sufera serioase deprecieri pe aceasta piata, asteptand astfel parca valul de potentiali clienti care viseaza la o casa "ca-n povesti".

Surprinzator sau nu, conform cotidianului The Independent, constructorii din Marea Britanie au anuntat pentru a doua parte a anului 2008 reduceri de preturi la jumatate, comparativ cu prima parte a aceluiasi an.

Fapt care ii face de partea cealalta pe specialisti sa-si puna probleme pentru adaptarea la piata, fiind catalogat ca un declin ,anormal". Totodata, constructorii considera ca declinul abrupt pe care l-au luat ratele ipotecare ar trebui, de asemenea, sa stimuleze piata imobiliarelor.

Click pentru a ti se deschide usa

Site-urile de specialitate care pun la indemana doritorilor informatii cu privire la imobilele scoase la vanzare au devenit din ce in ce mai accesate. Chiar daca rezultatul final nu se termina cu o achizitie, cel putin asta reprezinta un semn ca lumea este interesata sa cumpere locuinte.

Scaderea anuala record a preturilor la case, cu 18%, a readus speranta in ochii oamenilor. Agentii imobiliari sunt de parere ca Pastele ii face pe cei mai multi sa se gandeasca la o casa, inainte de venirea verii. Iar clickurile tot mai multe, din ultima perioada, in cautarea unei case, denota un interes mai accentuat.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#preturi case, #criza imobiliara, #case pe internet , #stiri economice