SC Termica Vaslui nu are pacura si nici bani pentru achizitionare

Autor: Ana Ilie
Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 10:02
1494 citiri
SC Termica Vaslui nu are pacura si nici bani pentru achizitionare

Conducerea SC Termica SA Vaslui sustine ca nu dispune de sursa alternativa de combustibil, in cazul intreruperii furnizarii gazului, pentru cele aproximativ 3.700 de apartamente racordate la sistemul centralizat, transmite corespodnentul NewsIn.

Potrivit directorului SC Termica SA Vaslui, Danut Rascanu, societatea nu are pe stoc pacura si nu are nici resursele financiare necesare achizitionarii combustibilului.

"Am primit o avertizare de la SC Gaz Est SA Vaslui, sa cautam o sursa alternativa de combustibil, in cazul in care se va limita furnizarea gazului. Din pacate, nu avem niciun strop de pacura pe stoc, ba mai mult, aceasta este mult mai scumpa decat gazul", a declarat Rascanu.

"Nu mai spunem ca operatiunea de repunere in functiune a cazanelor de pacura este destul de costisitoare, dificila si de durata. Dureaza cateva zile ca pacura sa fie incalzita. Daca va trebui sa folosim totusi pacura, atunci nu vom putea incalzi toate zonele din oras, deoarece, unele cazane ale centralelor de cvartal, nu functioneaza decat pe gaz", a precizat el.

Acesta a mai spus ca din reconversia capacitatii de productie pe combustibili alternativi, va rezulta un pret mai mare al gigacaloriei. Acesta va creste semnificativ, efortul financiar suplimentar revenind autoritatilor locale prin alocarea subventiilor de la bugetul de stat. La Vaslui, pretul unei gigacalorii este in prezent de 180 de lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#criza gazului, #sursa alternativa combustibil , #stiri economice