Scenarii de cosmar ale unei economii in agonie

Sambata, 29 Noiembrie 2008, ora 07:56
2864 citiri
Scenarii de cosmar ale unei economii in agonie

Multa lume se intreaba ce va urma. Unii sunt de parere ca America va trece si prin "Marea Depresiune 2"si altii cred ca dupa 2011 economia se va insanatosi. Marea majoritate insa urmareste metode de a-si proteja banii si a nu deveni victmime ale capitalismului.

Intreaga lume se intreaba ce s-a intamplat cu America si de ce atat de repede. Cu planurile lui Bush, Paulson, Bernanke si ideologiile lor care se chinuie sa tina pe linia de plutire o economie care nu mai are mult si isi da duhul.

Scenariul de cosmar 1: Nicio iesire si un dezastru interminabil

John Whitehead, director al Goldman, intrevede un viitor tragic si un final apocaliptic.

"In viitor nu va fi nimic altceva decat un deficit crescut mai mare decat cel existent in prima Depresiune", a declarat Whitehead citat de Market Watch.

Acesta de teme ca politicienii prin promisiunile lor vor deziluziona societatea si totul va fi "un drum spre dezastru fara nicio iesire".

Scenariul de cosmar 2: Deficitele nesustenabile ale Washingtonului

Warren Buffet vede America scufundata in credite nesustenabile pentru a justifica cheltuielile in exces ale guvernului si consumatorilor.

Acesta declara cu ceva timp in urma ca "America s-a comportat pana acum ca o familie extrem de bogata, detinatoare a unei ferme. Aceasta a ajuns sa consume mult mai mult decat produce si deficitul de cont curent devine din ce in ce mai mare de la o zi la alta".

Scenariul de cosmar 3: Prea multi oameni si prea putine resurse

Pamantul suporta 6,5 miliarde de oameni. Natiunile Unite sunt de parere ca pana in 2050 vom fi 9,1 miliarde. Toti acestia vor lupta cu Americanii pentru resurse din ce in ce mai putine iar L.A. Times spunce ca "viitorul nu suna bine". Acelasi cotidian afirma ca "intrevede un viitor apocaliptic pentru sute de milioane de cetateni care vor fi lipsiti de apa si hrana".

Stirile de astazi sugereaza de cealalta parte ca am putea sa fi ajuns la acele vremuri mult mai devreme decat se asteptau analistii. Totodata pana la un scenariu asemanator cu cel al filmului WALL-E nu mai este cale lunga.

Scenariul de cosmar 4: Cresteere economica zero vs Neo-Capitalism

In timp ce Whitehead s-a dat batut soluti inca mai exista pentru a speria a doua Mare Depresiune.

Centrul Studiului Avansat al Economiei din America este de parere ca "noile standarde economice si teorii fac apel la o populatie si un consum stabilizate. Asemenea stabilitate inseamna ca resursele si pierderile raman constante". Centrul sustine ca atata timp cat intre toate sistemele exista o balanta economia este stabila.

Pana la viitoare scenarii toatta lumea spera ca economiile lumii nu se vor scufunda in abisul crizei si recesiunii iar scenariile de cosmar se vor transforma in unele cu "happy-end"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
#criza economica, #recesiune globala, #Romania recesiune, #scenarii cosmar, #economie in agonie, #criza financiara , #stiri economice