Scumpirea curentului obliga firmele sa-si construiasca centrale proprii

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 10:30
978 citiri
Scumpirea curentului obliga firmele sa-si construiasca centrale proprii

Multe firme si-au construit si alte companii planuiesc sa-si construiasca centrale electrice proprii, fiindca majorarea pretului la energie inseamna costuri foarte mari pentru companii, scrie The Money Channel.

Reprezentantii companiilor spun, pe de-o parte, ca economisesc o parte importanta a costurilor cu energia, iar analistii considera, pe de alta parte, ca aceasta tendinta trebuie vazuta ca un vot de blam in ceea ce priveste politica energetica a statului.

Datele arata ca tot mai multe companii isi contruiesc centrale electrice proprii in incercarea de a reduce factura incarcata la energie si din consumatori ei devin producatori.

Un astfel de exemplu este compania de imbuteliere Coca-Cola HBC, care a decis sa construiasca 15 centrale electrice pana in 2010

Firma va aloca 30 de milioane de euro pentru constructia a doua dintre acestea, centrale electrice ce vor asigura necesarul de consum al fabricilor de la Ploiesti si Timisoara.

O alta companie ce a hotarat sa reduca cheltuielile la energie prin centrale electrice este Zentiva. In 2005 a fost construita o centrala de cogenerare in urma unui acord financiar cu Fondul Romano-American pentru Investitii, iar proiectul a insemnat o reducere cu 10 procente a pretului energiei utlizate.

Vesti asemanatoare vin din partea benzinariilor. Lukoil a anuntat ca o centrala electrica proprie va intra in productie la inceputul anului 2009, iar investitia se va ridica la 120 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#energie, #electrice, #centrala, #coca cola , #stiri economice