Ziare.com

Sectorul constructiilor a crescut in plina pandemie. Pe ce segmente de piata s-au concentrat dezvoltatorii imobiliari

de Alina Toma
Vineri, 16 Aprilie 2021, ora 10:39

   

Sectorul constructiilor a crescut in plina pandemie. Pe ce segmente de piata s-au concentrat dezvoltatorii imobiliari
Lucrarile de constructii au crescut cu 3,3% in februarie 2021, fata de aceeasi luna a anului anterior, potrivit datelor publicate, vineri, 16 aprilie, de Institutul National de Statistica (INS).

"In februarie 2021, comparativ cu februarie 2020, volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a crescut pe total cu 3,3% . Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+6,9%).

Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 5,2%, respectiv cu 1,1%. Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+9,6%) si la cladirile rezidentiale (+3,2%). Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,2%", se arata in comunicatul INS.

S-a lucrat mai mult in constructii in februarie anul acesta fata de anul trecut

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul lucrarilor de constructii a crescut pe total cu 1% in februarie 2021, fata de februarie 2020.

Pe elemente de structura s-a inregistrat o crestere la lucrarile de constructii noi (+3,5%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale au scazut cu 13,7%, respectiv cu 2,1%.

Piata imobiliara da semne de revenire. Ce arata indicele Imobiliare.ro

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti (+8,3%). Cladirile rezidentiale si cladirile nerezidentiale au scazut cu 13,9%, respectiv cu 5,4%, potrivit INS.

Lucrarile de constructii noi, in crestere

Volumul lucrarilor de constructii ca serie bruta a scazut pe total in primele doua luni din 2021, cu 0,6%, fata de aceeasi perioada din 2020. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-6,7%) si la lucrarile de reparatii capitale (-5,7%). Lucrarile de constructii noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de constructii, au avut loc scaderi la cladirile nerezidentiale (-12,8%) si la cladirile rezidentiale (-5,6%). Constructiile ingineresti au crescut cu 11,2%.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre constructii piata imobiliara INS
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor