Sedinta la Cotroceni privind bugetul de stat pe 2021

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 12:14
2851 citiri
Sedinta la Cotroceni privind bugetul de stat pe 2021
Klaus Iohannis, presedintele Romaniei FOTO Facebook

Presedintele Klaus Iohannis are luni o sedinta cu premierul Florin Citu si cu ministrul Finantelor Alexandru Nazare pe tema elaborarii bugetului de stat pe 2021.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea luni, 28 decembrie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind stadiul constructiei bugetului de stat, la care vor participa Prim-ministrul Romaniei, Florin Citu, si ministrul Finantelor, Alexandru Nazare", anunta Administratia prezidentiala.

Premierul Florin Citu a anuntat saptamana trecuta ca proiectul de buget va fi gata in prima parte a anului viitor si ca Guvernul tinteste un deficit in jur de 7%. El a adaugat ca sunt asteptate si estimarile Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, pe care se bazeaza bugetul, pentru a avea si ceilalti indicatori macroeconomici.

"Proiectul de buget o sa fie gata in prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce stim foarte bine este ca tintim un deficit bugetar in jur de 7% sau mai bine, in functie de cum vor decurge discutiile. In acest moment acestea detaliile. Asteptam, pentru a avea toate informatiile si estimarile Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza. Stiti foarte bine ca bugetul se fundamenteaza pe estimarile Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza. Dupa aceea putem sa vorbim si de ceilalti indicatori macroeconomici", a declarat Citu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#Klaus Iohannis, #citu, #sedinta, #Cotroceni, #buget 2021 , #stiri economice