Senatul SUA a aprobat planul de relansare a economiei

Marti, 10 Februarie 2009, ora 23:02
1095 citiri
Senatul SUA a aprobat planul de relansare a economiei

Senatul american a aprobat marti un plan de relansare a economiei de 838 de miliarde de dolari, ceea ce deschide calea pentru negocieri dificile saptamana aceasta privind pachetul final de cheltuieli si de reduceri de impozite.

Presedintele Barack Obama vrea ca legislativul, controlat de democrati, sa ii prezinte pachetul in weekend, dar cele doua camere ale Congresului trebuie sa ajunga la un acord asupra unei versiuni finale mai intai, transmite Reuters, potrivit NewsIn.

Camera Reprezentantilor a aprobat o varianta a planului de stimulare evaluata la 819 miliarde de dolari, iar Senatul a adoptat, cu 61 de voturi pentru si 37 impotriva o alta.

Cele doua camere urmeaza sa numeasca, in cursul zilei de marti, negociatori pentru gasirea unei variante de compromis, in cadrul a ceea ce se anunta o runda maraton de negocieri. Planul final va trebui aprobat, apoi, de ambele camere.

Desi Obama incearca sa obtina sustinere atat din partea democratilor, cat si din cea a republicanilor, pana in prezent numai trei senatori republicani si-au anuntat sustinerea, dar au avertizat sa o vor retrage in cazul in care vor fi adaugate cheltuieli prea mari.

Planul are nevoie de cel putin 60 de voturi in Senat pentru a nu intampina potentiale greutati procedurale, iar democratii au numai 58 de mandate.

Singur, pachetul de stimulare are putine sanse sa puna din nou pe picioare economia, pentru ca nu se adreseaza problemelor din sectorul financiar.

Atat timp cat bancile de confrunta cu pierderi din ce in ce mai mari si obtin cu greu bani din sectorul privat, acordarea creditelor va fi limitata, la fel si cresterea economica.

Administratia Obama incearca sa rezolve aceasta problema printr-un program de salvare a sectorului bancar, prezentat marti de secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
spiegel
rank 1
Totul merge exact cum a fost planuit de noul Gestapo al lumii - elitele internationale