Ziare.com

Site-ul e-licitatie.ro a adus economii de un miliard de euro

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 22:57

   

Site-ul e-licitatie.ro a adus economii de un miliard de euro
Utilizarea Sistemului Electronic de Achizitii Publice, site-ul de licitatii publice www.e-licitatie.ro, a adus anul trecut economii de 1,1 miliarde euro, a anuntat miercuri Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

"In Romania, exemplul utilizarii Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) este graitor pentru beneficiile pe care un sistem electronic national l-ar aduce pentru bugetul statului: in anul 2009 s-au realizat economii de 1,1 miliarde de euro in conditiile in care doar 15% din achizitiile publice au utilizat sistemul. Pentru anul 2010, se estimeaza o economie de 2,2 miliarde de euro si o crestere a procentului de utilizare a achizitiilor publice electronice la 40% din totalul achizitiilor publice", se arata intr-un comunicat al ministerului.

De asemenea, MCSI a propus Strategia nationala eRomania, concept de guvernare electronic ce va fi implementat in perioada 2010-2013.

"Scopul este acelasi, ca si in proiectele europene: fiecare cetatean, fiecare firma sau utilizator guvernamental va avea posibilitatea de a se informa, de a accesa serviciile publice sau de a solutiona on-line orice problema administrativa, rapid si eficient. Accesul usor la Internet si serviciile publice oferite electronic tuturor cetatenilor vor duce la economii semnificative la bugetul de stat", se mai arata in comunicat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit acestuia, economisirea este cel mai mare beneficiu al adoptarii tehnologiei, lucru ce va salva nu doar bani, dar si timp.

Sursa: rNews

Articol citit de 1573 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor