Somaj record de 5,5% in Statele Unite

Vineri, 06 Iunie 2008, ora 17:28
1615 citiri
Somaj record de 5,5% in Statele Unite

In Statele Unite, s-a inregistrat in luna mai o rata a somajului de 5,5%. Aceasta reprezinta cea mai mare rata din 1986, inregistrata pe piata muncii.

Economia americana a inregistrat o scadere a numarului locurilor de munca, pentru a cincea luna consecutiv, si se afla la un nivel maxim al ultimilor trei ani si jumatate. Au fost reduse locurile de munca cu 49.000, fata de 28.000 in aprilie, iar numarul de someri a ajuns la 8 milioane si jumatate, informeaza Reuters.

O analiza recenta a economiei americane arata probleme serioase, in special in ceea ce priveste creditele bancar si somajul. De la inceputul anului si pana in prezent, s-au pierdut 324.000 de locuri de munca, potrivit statisticilor oficiale americane.

In sectorul constructiilor au fost reduse 34.000 de slujbe. In industria procesatoare, numarul de locuri de munca a scazut cu 26.000, iar in sectorul furnizarii de servicii, cu 39.000.

"Pentru americanul de rand, nu exista indoiala ca economia e in recesiune. Valoarea neta a salariilor este mai mica, puterea de cumparare este mica si este greu de gasit un loc de munca. Daca pierzi locul de munca pe care il ai deja, e greu sa iti gasesti altul", a declarat Mark Zandi, economist la agentia de rating Moody's.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
#economie, #statele unite, #Somaj, #locuri munca , #stiri economice