Somajul si inflatia, provocarile Guvernului Boc

Duminica, 04 Ianuarie 2009, ora 12:21
2256 citiri
Somajul si inflatia, provocarile Guvernului Boc

Nu doar economistii din lumea intreaga sunt de parere ca 2009 va fi unul crucial pentru fiecare tara in parte ci si cei din Romania.

Economistul Mircea Cosea sustine ca somajul si inflatia vor fi provocarile noului guvern si ale fiecaruia dintre noi.

Cu toate aceste previziuni sumbre romanii au consumat in nestire cu ocazia Sarbatorilor de iarna, ca si cum ar participa la festivalul de la Rio, fara sa constientizeze ca prudenta trebuie sa fie cuvantul pe ordinea de zi, anunta Evenimentul Zilei.

Mircea Cosea spune ca "numarul de someri va creste foarte mult si foarte repede si in medie, pe 2009, vor fi jumatate de milion de someri, iar incapacitatea oamenilor de a returna creditele luate va aduce un deserviciu imens bancilor.

Acesta este de parere ca industriile care vor suferi cel mai mult sunt cele care depind in mare masura de comenzile externe. Economistul spune ca un program anticriza eficient este cel care prevede si solutii pentru relansarea economiei dupa ce aceasta perioada neagra va trece.

"Anul care vine este un an in care trebuie regandita orientarea economiei romanesti. Un plan anticriza inseamna o noua gandire bugetara, or, deocamdata, exista o graba de a aproba un buget care este din start gresit", a mai precizat acesta.

Mircea Cosea ne transmite sa nu ne asteptam la lucruri bune, ci din contra sa ne luam masuri de prevedere si sa ne asumam rolul de cetatean european. In mod concret trebuie sa scapam de mentalitatea ca vom avea un loc de munca pe viata, iar asta inseamna ca este nevoie sa ne imbunatatim abilitatile in permanenta.

Specialistul spune ca putem sa acordam o sansa noi coalitii guvernamentalem, PD-L - PSD+PC, pentru ca este posibil ca printr-un parteneriat corect Romania sa depaseasca aceasta perioada neagra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#mircea cosea, #perioada criza, #sansa coalitie guvernamentala, #somaj inflatie , #stiri economice