Spaniolii nu cred ca noul executiv va rezolva criza economica

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 13:00
847 citiri
Spaniolii nu cred ca noul executiv va rezolva criza economica
Foto: La Razon

Guvernul format de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero pentru a doua legislatura a esuat inca de la inceput.

Recesiunea economica, somajul, controversata lege a avortului, demisia ministrului Justitiei, legea memoriei istorice - sunt prea multe fronturi deschise pentru un executiv atat de tanar si atat de obosit in acelasi timp, comenteaza cotidianul spaniol La Razon.

Din aceasta cauza, spaniolii sunt de parere ca numirea noilor ministri in executivul de la Madrid nu va rezolva problemele produse de criza, releva un sondaj publicat luni de publicatia citata.

Astfel, 62,9% dintre spaniolii intervievati considera ca executivul spaniol, in noua sa forma, va actiona la fel ca echipa precedenta, sau chiar mai rau.

In acelasi timp, 57,8% dintre intervievati considera ca modul in care a gestionat executivul afacerile interne a fost prost sau foarte prost.

Ultimele 365 de zile au constituit o perioada de contradictii si false promisiuni - deloc neobisnuit fiind deci faptul ca numai 37,8% dintre cei intervievati califica drept buna sau foarte buna activitatea guvernului.

Multi dintre ministrii acestuia au fost si foarte putin vizibili, apreciaza La Razon, amintind ca noul titular de la Justitie, Francisco Caamano, ministrul egalitatii Bibiana Aido, cel al mediului - Elena Espinosa si titulara de la Ministerul locuintei, Beatriz Corredor, sunt printre cei care se bucura de cea mai putina notorietate - mai putin de jumatate dintre intervievati stiind cine sunt si ce functii ocupa acestia.

Cei mai populari noi ministri sunt Manuel Chaves (vicepremier pentru cooperare teritoriala), Jose Blanco, ministrul dezvoltarii, si Trinidad Jimenez, noul ministru al sanatatii - toti foarte cunoscuti opiniei publice inca dinainte de numire si extrem de activi in randul socialistilor.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#spanioli Guvern criza, #criza economica Spania , #stiri economice