Specula cu terenuri se muta in sudul si estul Capitalei

Marti, 29 Aprilie 2008, ora 19:55
2977 citiri
Specula cu terenuri se muta in sudul si estul Capitalei

Speculatorii imobiliari din Capitala se orienteaza catre terenuri ieftine in speranta ca valoarea acestora va creste in timp in urma unor investitii in infrastructura.

Ei au inceput sa isi mute atentia asupra terenurilor situate de-a lungul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov si in zonele mai putin dezvoltate din estul si din sudul judetului Ilfov, relateaza Cotidianul in editia electronica. Aceste zonele sunt cele in care vor avea loc cele mai mari cresteri de pret.

"Vestul Bucurestiului a devenit tot mai solicitat din punctul de vedere al cererii, estimandu-se ca acesta va deveni a doua zona rezidentiala ca importanta dupa nordul Capitalei. In ultimele 12 luni, in vest au fost incheiate mai multe tranzactii cu terenuri destinate proiectelor rezidentiale", arata un studiu al Atisreal, citat de aceeasi sursa.

Cei care vor sa-si construiasca o locuinta vizeaza in general loturi mici de teren. In jurul Bucurestiului, preturile pentru astfel de parcele au crescut, insa pe piata se vorbeste despre o stagnare a preturilor pentru terenurile din oras.

Preturile terenurilor difera in functie de suprafata parcelei. In sud, la Jilava, in cazul unei parcele de 600-1.000 de metri patrati, teren intravilan, cu utilitati, pretentiile proprietarilor urca la 150-250 de euro/mp.

In cazul parcelelor mai mari, preturile scad sub 100 de euro. In comuna Berceni, o parcela de pana in 1.000 de metri patrati se vinde cu 90-110 euro/mp.

In Popesti-Leordeni, cu greu mai poate fi gasita o suprafata de teren care sa coste mai putin de 90-100 euro/mp. Pretul mediu este de 150 euro/mp.

Pentru un lot de 500-600 de metri patrati in localitatea Vidra se vor plati in jur de 60-70 de euro/mp.

In est, in Pantelimon-sat, pretul este de 110-170 de euro/mp, in functie de utilitati. Preturile sunt mai mici in Branesti, unde se poate gasi un teren cu 60-90 de euro/mp.

In nord, in Pipera, se ajunge la 300-1.500 de euro/mp, in Otopeni, pretul este de 100-170 de euro/mp. Mai accesibile sunt terenurile din Corbeanca, unde pretul este de 90-150 de euro/mp.

Variante tot mai des luate in considerare sunt Buftea si Mogosoaia, unde se ajunge la 50-100 de euro/mp, in functie de utilitati si de pozitia terenului.

In ceea ce priveste evolutia preturilor terenurilor, analistii imobiliari sunt mult mai retinuti. In medie, pentru Bucuresti se avanseaza un indice de crestere, pentru acest an, de pana in 25-30%, in vreme ce pentru cele din judetul Ilfov se ajunge la 50-80%.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
România, cea mai mare inflație din UE în ianuarie. Activitatea Guvernului sau lipsa acesteia sunt printre principalele cauze
Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a scazut in luna ianuarie pana la 3,1%, de la 3,4% in decembrie, insa in Romania rata anuala a inflatiei a fost de doua ori mai mare decat media din...
Cum va arăta e-Factura simplificată pentru volume mari de facturi. Ministrul de Finanțe face reparații din mers cu o lună și jumătate înainte să fie împărțite amenzi
Cum va arăta e-Factura simplificată pentru volume mari de facturi. Ministrul de Finanțe face reparații din mers cu o lună și jumătate înainte să fie împărțite amenzi
De la 1 ianuarie, de când sistemul RO e-Factura a devenit obligatoriu pentru contribuabili, acesta a ajuns la peste 300.000 de utilizatori, prin intermediul său fiind procesate un milion de...
#Capitala, #preturi, #est, #terenuri, #Vest, #speculanti , #stiri economice