Ziare.com

Statul a cheltuit nelegal 10 miliarde de euro, in 2009 - Curtea de Conturi

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 21:55

   

Statul a cheltuit nelegal 10 miliarde de euro, in 2009 - Curtea de Conturi
Un raport al Curtii de Conturi arata ca autoritatile publice din Romania au cheltuit aproape 10 de miliarde de euro "nelegal" in anul 2009.

In bilanturile institutiilor statului pe 2009, verificate de Curte in 2010, s-au constatat aproape 6.000 de abateri reprezentand "nerespectarea reglementarilor legale in efectuarea cheltuielilor" si 3.867 de cazuri de "nestabilire, neevidentiere si neincasarea in cuantumul si la termenele prevazute de lege a unor venituri bugetare".

De asemenea, au fost si 477 de cazuri de nerespectare a reglementarilor legale privind achizitiile publice", scrie Gandul.

Prejudiciul total adus bugetului statului a fost de 172 de milioane de euro, in timp ce veniturile suplimentare, sumele incasate incorect la buget, au fost stabilite la 415 milioane de euro.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Printre cheltuielile ilegale se numara sporuri acordate de Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Finantelor angajatilor, dotari ilegale in valoare de 4,1 milioane de lei, facute de CFR S.A., pensii de invaliditate platite unor oameni care nu aveau probleme sau plati cu tarife pentru amortisment facute de CNANDNR pentru utliaje care au fost deja amortizate.

Un calcul simplu arata ca asta inseamna ca un sfert din cheltuielile facute de stat in 2009 nu au respectat legea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4082 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Statul roman a cheltuit in 2009 40 de milarde de euro din care 1/4 ilegal.

Din care 10 miliarde au fost cheltuieli ilegale.
Cred ca pentru 10 miliarde merita puscarie:Ministrul Finantelor din 2009,Ministrul Transporturilor din 2009,Ministrul Afacerilor Externe,Ministrul Protectiei sociale din 2009 printre altii.
Adica Radu Berceanu,Sebastian Vladescu,Mihai Seitan,Teodor Baconschi.
De asemenea Ministrul Justitiei Catalin Predoiu care nu s-a sesizat,Procurorul Romaniei Laura Codruta Kovesi si Ministrul economiei care este cel care reparte banii pe ministere Adrian Videanu si ministrul de Interiro Vasile Blaga ale caror corpuri de control au ptivit in alta parte.
De asemenea primul ministru Emil Boc si vicele Marko Bela.

 

Daca in 2009, in perioada de criza si avand curtea de conturi ochean pe cascaval, statul a "spart aiurea" 10 miliarde din suma totala cheltuita...

nici nu vreau sa gandesc la sumele "pulverizate" de "stat" pana-n 2008

 

ce mindri trebuie safim ca-l avem pe Baconschi la Externe: nu numai ca fura bani la greu, dar e si putred de incompetent si gretos!!!!

Baconschi=gretos si libidinos...o lighioana masonica de kko!!!

CURTEA DE CONTURI ...

... este o institutie care are un mare rol in acoperirea fraudelor din admnistratia publică.
Dacă ei recunosc sume de peste 10 miliarde de euro , inseamnă că acestea sunt de cateva ori mai mari.

 

Curtea de conturi si justitia

se vede ca nu-si fac treaba ca lumea, ca nu e suficient numai sa constati cheltuieli nelegale uriase si sa nu-i sanctionezi pe cei responsabili, platiti de romani sa-si faca datoria, nimic mai mult. Asta denota ca multi incompetenti sant pe functii mari pe banii nostri.

 

Ne jucam cu zerourile ........

... 11 miliarde , 11o miliarde si de ce nu 1 . 100 miliarde...... Sa tot fie !

 

Si?!!!

De ce acest raport abia dupa doi ani, cand trebuia sa fie facut raportul pe 2010? Vom vedea, credeti, ceva urmari ale unui astfel de raport? Ceva masuri pentru recuperarea prejudiciului adus?Ceva audieri,demisii, demiteri, dosare? Ca de fiecare data, IOC! Si atunci ma intreb ce rost isi mai au aceste institutii?

 

Valeu!

Acolo coruptie taticu!

 

CINE ERAU MINISTRII LA FINANTE SI TRANSPORTURI, IN 2009?

Puneti sechestru asigurator pe averi, dragi procurori!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor