Statul incepe 2011 cu un nou imprumut intern

Luni, 03 Ianuarie 2011, ora 14:19
1474 citiri
Statul incepe 2011 cu un nou imprumut intern
Foto: Arhiva

Prima licitatie de titluri de stat din acest an va avea loc marti, 4 ianuarie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, in valoare de un miliard de lei, cu scadenta la un an.

Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 4,8 miliarde de lei de la banci in ianuarie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.

Astfel, pe 6 ianuarie va fi organizata licitatie de obligatiuni benchmark, in valoare de 500 milioane lei, scadenta la doi ani si o dobanda de 6,25%, iar pe 10 octombrie o licitatie de certificate de trezorerie cu discount, de 800 de milioane de lei, cu scadenta la un an.

Cea de-a patra licitatie va avea loc pe 17 ianuarie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la un an, in valoare de un miliard de lei, iar pe 20 ianuarie o licitatie de obligatiuni benchmark, cu scadenta la patru ani, in valoare de un 500 milioane de lei, cu o dobanda de sase la suta.

Ultima licitatie din ianuarie este fixata pe 24 ianuarie, pentru certificate de trezorerie cu scadenta lasase luni, in valoare de un miliard de lei.

In 2010, MFP a imprumutat de pe piata interna peste 41 miliarde de lei, dupa ce, in 2009, a atras aproape 65 de miliarde de lei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#imprumut piata interna, #emisiune obligatiuni, #ministerul Finantelor certificate trezorerie, #licitatie titluri de stat , #stiri economice