Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

SUA: Bursele au inchis sedinta de marti fara o directie clara

Miercuri, 14 Ianuarie 2009, ora 09:10
670 citiri
SUA: Bursele au inchis sedinta de marti fara o directie clara

Bursele americane au incheiat sedinta de marti fara o directie clara, pe o piata dominata de temeri, in contextul in care investitorii estimeaza ca tot mai multe companii vor anunta rezultate financiare in scadere.

Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average a pierdut 25,41 puncte, sau 0,30%, la 8.448,56 puncte. Indicele Nasdaq a urcat cu 7,67 puncte, sau 0,50%, la 1.546,46 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a avansat cu 7,67 puncte, sau 0,18%, la 871,79 puncte, relateaza AFP.

Datele vin in contextul in care presedintele Federal Reserve Ben Bernanke a spus marti ca economia globala este afectata grav de criza financiara, iar momentul si amploarea recuperarii vor fi determinate de felul in care guvernele reactioneaza in aceasta situatie.

"Pentru aproape un an si jumatate sistemul financiar mondial s-a confruntat cu presiuni considerabile, care acum s-au extins si mai mult asupra economiei globale", a spus Bernanke, in cadrul unui discurs pregatit pentru London School of Economics.

In cadrul primului discurs din acest an legat de politica monetara, Bernanke a precizat ca Fed mai are inca "instrumente solide" ce ar putea fi folosite extensiv, ca sa sustina o recuperare a cresterii, chiar daca dobanda cheie este aproape 0%.

De asemenea, directorul Fondul Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, a spus ca situatia economica globala se inrautateste, iar noile estimari pe care le va publica in curand Fondul nu vor fi optimiste.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#burse americane, #rezultate financiare companii, #sistem financiar , #stiri economice