Tanasescu: Banii de la FMI ar putea veni in februarie

Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 09:52
1062 citiri
Tanasescu: Banii de la FMI ar putea veni in februarie

Delegatia FMI va veni saptamana viitoare la Bucuresti pentru a definitiva o noua scrisoare de intentie, care are la baza bugetul aprobat pentru 2010, precum si masurile care urmeaza sa fie aplicate de guvernul roman pentru atingerea tintelor convenite in acordul international.

Una din tintele convenite cu FMI, CE si Banca Mondiala se refera la ajustarea cheltuielilor de personal cu aproximativ 0,7% din PIB, masura care este prevazuta in buget. Definitivarea scrisorii de intentie va ajuta Romania sa primeasca cele doua transe din acordul cu FMI.

"Daca acestea vor fi finalizate, o discutie in boardul FMI pentru eliberarea celor doua transe impreuna va putea avea loc la mijlocul lunii februarie. Banii ar putea sa vina in perioada 18-23 februarie a acestui an. Nu va pot spune ce va contine scrisoarea. Ea urmeaza sa fie discutata, sa fie redactata, dar ce va pot spune e ca va avea elemente importante de sustinere a implementarii masurilor structurale, astfel incat tinta sa poata fi atinsa", a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, citat de Money.

Conform noului buget se vor ajusta cheltuielile de personal cu 0,7% din PIB. Tinta de deficit de 5,9% este una ambitioasa si o evaluare a modului in care se va face executia bugetara va avea loc in vara.

Romania mai trebuie sa primeasca transa a treia de bani de la FMI in valoare de 1,5 miliarde euro, iar transa a patra, de 830 de milioane de euro.

Cele 2,3 miliarde de euro se vor imparti in doua: jumatate vor merge la Banca Nationala a Romaniei, jumatate la Ministerul Finantelor Publice, pentru sustinerea deficitului bugetar.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#bani FMI, #vizita FMI, #transa bani FMI , #stiri economice
Comentarii
V
vaporul cu voturi
rank 1
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
bani pentru ministerul lui udrea..