Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tariceanu: Deprecierea leului confirma slabiciunile economiei

Luni, 28 Iunie 2010, ora 21:22
1248 citiri
Tariceanu: Deprecierea leului confirma slabiciunile economiei

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a sustinut luni ca deprecierea leului nu face decat sa confirme "slabiciunile economiei" si sa arate ca mediile economice si financiare nu cred in "viabilitatea" masurilor propuse de Guvern.

"Cursul leu-euro nu face decat sa reflecte slabiciunea economiei sau din contra, o economie puternica. Acum asistam la o depreciere a leului care confirma slabiciunile economiei si acest lucru se datoreaza faptului ca mediile economice si financiare nu cred in viabilitatea masurilor propuse de acest Guvern.

Pentru restabilirea situatiei economice, masurile de austeritate sunt necesare, dar nu suficiente fara masuri puternice de stimulare a economiei. Noi asistam de cateva luni la propuneri susccesive, la propuneri care se discuta, se abandoneaza, sunt rejectate de CCR, dar nu asistam la nicio masura serioasa de relansare economica", a comentat Tariceanu.

Tariceanu a mai comentat si "intentia Guvernului de a introduce bonusuri pentru persoanele fizice sau juridice care-si platesc taxele la timp". "Este o masura adoptata la finele lui 2008 si pe care domnul Boc, cu graba care este aproape proverbiala s-a hotarat s-o anuleze", a punctat fostul premier, sustinand ca economia romaneasca plateste scump "incapatanarea si prostia" Cabinetului Boc.

Banca centrala a afisat luni un curs de referinta de 4,3257 lei/euro, cu peste 4 bani (1,05%) mai ridicat decat cel de vineri, acesta fiind un nou maxim istoric, peste cotatia din 22 ianuarie 2009, cand BNR afisase un curs de referinta de 4,3127 lei/euro.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Calin Popescu Tariceanu, #Tariceanu slabiciuni economie, #Tariceanu depreciere leu , #stiri economice