Tariceanu: impozitele pe venit sunt noi pentru cei ce "abia s-au trezit"

Vineri, 22 Februarie 2008, ora 15:27
1499 citiri
Tariceanu: impozitele pe venit sunt noi pentru cei ce "abia s-au trezit"

Premierul Tariceanu a declarat, joi, referindu-se la controversele pe marginea impozitarii veniturilor, ca ministerul Economiei nu a adoptat reglementari noi in ultima perioada si a spus ca prevederile din Codul Fiscal sunt surprinzatoare doar pentru cei care "s-au trezit" sa citeasca abia acum legea.

"Ministrul Varujan Vosganian nu a adoptat o masura noua, in acest sens, azi, ieri sau alaltaieri. Pentru unii care s-au trezit sa citeasca Codul Fiscal, acum, probabil ca este o surpriza, dar legea trebuie respectata, nu am auzit sa fi aparut o reglementare noua in acest sens", a declarat premierul, citat de NewsIn, la Galati.

Intrebat daca imaginea PNL nu este afecata de controversele pe tema impozitarii, avand in vedere ca 2008 este un an electoral, Tariceanu a precizat ca veniturile sunt impozitate in toata lumea, indiferent daca acestea sunt sub forma de bani sau de cadouri.

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a precizat, miercuri seara, ca din cauza controverselor care s-au creat in jurul ordinului emis pentru calrificarea veniturilor pentru care se platesc contributii, va elimina din respectivul document sumele care lasa loc la interpretari si care au fost subiect de discutie.

Astfel, nu se vor mai plati contributii la bugetul de asigurari sociale pentru utilizarea oricarui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii, in scop personal, cu exceptia deplasarii pe distanta dus-intors de la domiciliu la locul de munca, contravaloarea chiriei sau a unei parti din aceasta si, dupa caz, a utilitatilor, suportate de catre angajator, cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei.

De asemenea, nu vor mai fi impozitate imprumuturile nerambursabile, anularea unei creante a angajatorului asupra angajatului, abonamentele si costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, in scop personal, permisele de calatorie pe orice mijloace de transport, folosite in scop personal si primele de asigurare platite pentru salariatii proprii, altele decat cele obligatorii.

Din categoria veniturilor in natura, singurele sume care vor mai fi impozitate va fi plata in natura a unei parti din salariu, sub forma unor facilitati acordate de angajator, conform Codului Muncii.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#Tariceanu, #impozit pe venit, #Pacuraru, #MEF , #stiri economice